Obavijesti

Sport

Komentari 16

Cedevita gubila -20 četvrtinu prije kraja pa srušila Sassari!

Krajem treće četvrtine momčad Jasmina Repeše gubila je 59-79 od Sassarija, a onda je Cedevita posljednju dionicu dobila 32-4 i ostvarila pobjedu u Eurokupu 94-83

VIDEO

Momčad me podignula. Suigrači su mi rekli da me trebaju, a ja sam im pokazao da sam ih čuo, rekao je Nolan Smith nakon fenomenalne četvrte četvrtine, u kojoj je Cedevita nadoknadila 20 poena zaostatka i pobijedila Dinamo Sassari 94-83.

Talijani su u Domu sportova minutu prije kraja treće četvrtine vodili 79-59, ali Cedevita ih je u idućih deset minuta ostavila bez koša i serijom 26-0 došla do druge pobjede iz četiri susreta u Eurokupu.

- Ovakve utakmice mogu okrenuti sezonu, dovode ljude do ushićenja, a najveći je dobitak upravo njihovo raspoloženje kad su otišli doma - rekao je Jasmin Repeša.

Smith je prve tri četvrtine bio neprepoznatljiv, imao je više izgubljenih lopti nego koševa, no u posljednjoj je ubacio 16 od svojih 20 poena. Uključujući i tricu s deset metara sa zvukom sirene.

- Sigurno ću noćas bolje spavati nego što bih da smo izgubili - nasmijao se Smith, kojem će Cedevita danas ili sutra dovesti prijeko potrebnu rezervu na mjestu razigravača, također Amerikanca.

Repeša je uoči utakmice upozoravao kako je Dinamo šuterska momčad, koja pobjeđuje kad gađa trice bolje od 40 posto, a gubi kad gađa slabije od 35 posto. Iako su u najvećem dijelu utakmice imali barem polovičan učinak, u posljednjoj su četvrtini promašili su svih devet trica i pali na 34 posto, baš kako je Jasko i predvidio.

- Vjerovali smo, to je glavni razlog preokreta. Pokazali smo karakter kakav imaju ozbiljne momčadi. Ne velike, jer još nismo veliki, ali smo ozbiljni. Nismo se predali ni na minus 20 - rekao je Repeša.

U Ciboni ništa novo - 27. uzastopni europski poraz

Rezanje plaća nakon poraza od Artland Dragonsa očito nije urodio plodom jer su košarkaši Cibone izgubili i maksimalnu četvrtu utakmicu u skupini A Eurokupa. Novi, 27. uzastopni europski poraz 'vukovima' je nanio belgijski Base Oostende slavivši na svojem parketu 77-75.

Jasmin Repeša uoči Dinama: Zabijaju i 15 trica po utakmici

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad