To je to što me zanima!

Cedevita je slavila kod FMP-a: 'Sami sebi smo zakomplicirali'

Cedevita je prvu polovicu osnovnog dijela natjecanja u ABA ligi završila s učinkom 9-4, koliko ima i Cibona. Nakon nepotpunog 13. kola vodeća je Crvena zvezda
Vidi originalni članak

Košarkaši Cedevite svladali su na gostovanju domaći FMP s 96-89 (24-19, 26-17, 19-26, 27-27) u dvoboju 13. kola ABA lige odigranom u nedjelju u Železniku . 

Cedevita je na poluvremenu imala 14 koševa prednosti, koju je domaća momčad u trećoj četvrtini uspjela prepoloviti. No, s pet koševa Tonija Katića i asistencijom za Begića na otvaranju posljednje četvrtine, hrvatski prvak otišao je ponovno na 16 koševa prednosti koju je do kraja utakmice bez problema zadržao.

- Dopustili smo im dva puta da se vrate u utakmicu, što ne bismo smjeli dopuštati ovakvim ekipama. Dvaput smo bili na 15 razlike, ali su se oni vraćali na četiri-pet razlike, tako da smo sami sebi zakomplicirali. No, pobjeda nijednom nije došla u pitanje i ovo je jako bitna pobjeda pred nadolazeće dvije iznimno teške utakmice - rekao je Katić nakon utakmice.

Rashad James je s 18 koševa bio najefikasniji igrač Cedevite. Toni Katić je uz 12 poena podijelio i osam asistencija, a po 12 koševa postigli su John Shurna i povratnik u prvu momčad Scotty Hopson. Filip Krušlin je ubacio 11 poena. Najbolji strijelac FMP-a je s 18 koševa bio Jonah Bolden.

Cedevita je prvu polovicu osnovnog dijela natjecanja u ABA ligi završila s učinkom 9-4, koliko ima i Cibona. Nakon nepotpunog 13. kola vodeća je Crvena zvezda s 12-0, ispred Partizana (10-3) i Budućnosti (10-2).

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mesuney 11.12.2016.

    Lagano se Katić namece za reprezentaciju, steta sto je imao toliko ozljeda u karijeri inace bi siguran sam bio standardan reprezentativac.

  • mladić_zg 11.12.2016.

    Zamislite da se napravi rekonstrukcija reorganizacija cibone i cedevite i stvori jedan klub od tih igrača bili bi možda najjači u aba ligi....mnogo je bačeno gradskog novca u cibonu (koje su bivše uprave pokrale i narugale se ponajprije poreznim obveznicima grada zagreba) kao i privatnog u cedevitu a rezultati slabi...to je jedini način da stvorimo jedan snažan klub u zagrebu i vratimo publiku u dvoranu jer ovo trenutno je očajno dvorane su prazne....mnogi će me sad napasti ali tedeskiju treba dati da napravi jedno ime neka ostane cibona i da uloži pare u taj klub i dati mu 51 posto vlasništva a 49 ostane gradu zagrebu...pogledajte psg u nogometu,rukometu, man. City u nogometu, pro recco u vaterpolu itd.....od prošlosti i tih uspjeha se ne živi, danas novac igra glavnu ulogu u sportu i to treba prihvatiti kao činjenicu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare