To je to što me zanima!

Cedevita nakon produžetka; Poraz Zadra od Oostendea

Košarkaši Zadra izgubili su kao domaćini od belgijskog Oostendea sa 85-73 u Eurochallenge Cupu. Cedevita je pak pobijedila Gran Canariju sa 114-110...
Vidi originalni članak

Košarkaši Cedevite upisali su prvu pobjedu u drugom krugu Eurocupa. U utakmici 3. kola skupine I hrvatski je predstavnik na svom parketu pobijedio španjolsku Gran Canariju sa 114-110...

Dramatična je i prilično spektakularna bila utakmica ova dva sastava u kojoj je Cedevita izvukla produžetak, a potom u dodanih pet minuta dominirala ogledom. Ključna je figura u produžetku bio Damjan Rudež koji je u tri uzastopna napada zabio tri trice i tako bio razlog što je Cedevita rezultatski odmakla suparniku.

No, Rudež ne bi došao u tu priliku da u zadnjem napadu osnovnog dijela nije sjajno reagirao Bracey Wright. Na +3 španjolske momčadi je pogodio prvo slobodno bacanje, a nakon skoka u napadu zabio za produžetak, za 96-96.

Sa 35 poena najbolji je strijelac Cedevite bio Rudež, a recimo da je trice gađao 7-13. Wright je ubacio 24 poena, uz šest skokova i pet asistencija, dok je Dontaye Draper ubacio 16 poena uz čak 11 asistencija. Dvoznamenkasti su još po broju poena kod Cedevite bili Edwards sa 18 i Troha sa 16 koševa.

Tako nakon tri kola u skupini vodi UNIKS bez poraza, dok omjer 1-2 imaju preostale tri momčadi, Cedevita, Hemofarm i Gran Canarija.

Zadar izgubio i drugi put

Košarkaši Zadra izgubili su kao domaćini u dvorani Krešimira Ćosića od belgijskog Oostendea sa 85-73 u ogledu 3. kola druge faze natjecanja po skupinama FIBA-ina Eurochallenge Cupa u skupini L…

Belgijski Oostende je na poluvremenu imao 12 koševa prednosti (48-36), a četiri i pol minute prije kraja vodili su gosti s 22 koša razlike (81-59). U završnici su Zadrani uspjeli samo ublažiti poraz.

Najefikasniji u momčadi Zadra bili su Amerikanci, krilni centar Brandon Brown sa 19 koševa i 5 skokova, te bek Chester Mason s 11 koševa uz 6 skokova i dvije asistencije, ali i četiri izgubljene lopte. Miro Bilan dodao je 10 koševa i 9 skokova.

U drugoj utakmici skupine, Prostejov je kao domaćin pobijedio Lokomotiv Kuban sa 67-66.

Oostande je vodeći sa sve tri pobjede, dok preostale tri momčadi imaju pobjedu i dva poraza.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sohigh 02.02.2011.

    HEA HEA CEDEVITA,bravo dečki odlična utakmica..a drapera treba zvat u repku,po mom decko je jednostavno baš pravi play,imo je juče 11 asista i mislim da bi nam podigo igro bar zanekih 20 posto,za razliku ok andersona koji bi samo trošio lopte i uneo nemir

Komentiraj...
Vidi sve komentare