To je to što me zanima!

Cedevita nakon velike borbe slomila otpor Kvarnera 2010

Košarkaši Cedevite prvi su finalisti Kupa Krešimira Ćosića čija se završnica održava u Zadru. Svladali su riječki Kvarner 2010 rezultatom 78-71. Najbolji strijelac kod Zagrepčana bio je Miro Bilan
Vidi originalni članak

Teže nego što se očekivalo košarkaši Cedevite došli su do pobjede nad Kvarnerom 2010 i plasmanom u finale Kupa Krešimira Ćosića. Zagrepčani su slavili 78-71 (18-14, 21-25, 21-17, 18-15).

Cedevita se dugo mučila, tek u zadnjoj dionici uspjela je slomiti otpor žilavih Riječana koji su, ponajviše zahvaljujući trojici najiskusijih igrača, Štembergeru, Špralji i Marinelliju, držali priključak.

- Bili smo u igri 36 minuta, a onda je presudio pad koncentracija i snage kod moje momčadi koja je pokazala da ima karakter po tko zna koji put ove sezone. Ovo nam je drugi plasman na Final Four, uživali smo i zadovoljan sam kako je moja momčad izgledala - kazao je trener Riječana Marijan Mance.

Iako nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, njegov kolega Veljko Mršić ipak je kazao kako u Kupu zna biti iznenađenja te kako uvijek valja biti oprezan.

- Očekivao sam tešku utakmicu. Kvarner je momčad spojena od mladih i iskusnih igrača, a mi nismo u najboljem trenutku. Tako je to kad si na papiru veliki favorit. Koliko god razmišljao i pokušavaš se koncentrirati, ipak su momci u glavama u finalu. Kad se tome doda prazna dvorana, onda se stvarno teško motivirati.

Najbolji pojedinci u pobjedničkoj momčadi bili su Miro Bilan s 19 koševa i šest skokova te Jacob Pullen i William White s po 19 odnosno 17 koševa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mesuney 17.02.2016.

    mislili su da ce im igra iz prve 3 cetvrtine biti dovoljna, to je bilo negdje na pola snage, ali Kvarner je dosta toga pogodio pa su vidjeli da treba ipak malo stisnuti i to su i napravili i rutinsko dobili

Komentiraj...
Vidi sve komentare