To je to što me zanima!

Cedeviti slavlje protiv Cibone, Šarić je promašio produžetak

Košarkaši Cedevite slavili su protiv Cibone 79-77 u 4. kolu A1 Lige za prvaka. Dario Šarić imao je zadnji napad za produžetak. No promašio je i Cedevita je mogla slaviti
Vidi originalni članak

Cibona je dvaput pobijedila Cedevitu u ABA ligi, no Cedevita je uzvratila u Domu Sportova u 4. kolu A1 Lige za prvaka. U dramatičnoj završnici košarkaši Cedevite pobijedili su Cibonu 79-77.

- Utakmica je otišla na Cedevitinu stranu, a mogla je i na našu. Išlo nam je u korist što je Cedevita krenula nervozno, ali mi smo poslije pali. Ako ih želimo pobjeđivati, morat ćemo biti bolji - rekao je trener Cibone, Slaven Rimac.

Cibona je odigrala fantastičnu prvu četvrtinu. Minutu i 20 prije kraja vodili su 18-6 protiv neprepoznatljive Cedevite. Bude se domaći tricom Baždarića i na kraju u drugu četvrtinu ulaze s podnošljivim zaostatkom od sedam koševa (11-18).

Cedevita se probudila u drugoj četvrtini i prvi put povela na utakmici (27-25). Stao je šut Ciboni, Cedevita je pojačala obranu i gosti su bili u velikim problemima. Malo se sabrala Cibona i na odmor ipak otišla s košem prednosti (37-36). Nije Cibona dopuštala Cedeviti da se odvoji na veću prednost. 

U posljednju četvrtinu Cedevita je ušla s prednošću 61-59. Nije se dala Cibona, držala se na minimalnom zaostatku, a dramatično je bilo u zadnjim sekundama. Delaš je pogodio tricu, a Cibona je kod 79-77 imala zadnji napad. Dario Šarić nije uspio i Cedevita slavi.

- Dali smo sve od sebe, pekla su nas posljednja dva poraza od Cibone. Nije bilo blistavo, ali ipak bolje nego dosad, dovoljno za pobjedu - rekao je Ante Delaš i dodao:

- Volim šutnuti zadnju loptu jer sam uvjeren da ću je pogoditi. Nema tu pritiska, ista je lopta, isti obruči i u prvoj i u zadnjoj minuti.

A1 Liga za prvaka, 4. kolo:

  • Cedevita - Cibona 79-77
Idi na 24sata

Komentari 11

  • daljinac 13.04.2014.

    veliko hvala HTV -u što nam je omogućio prijenos te za njih nevažne utakmice ! da ne zaboravim zahvaliti kovačeviću i njegovim pijunima !

  • Philly76 13.04.2014.

    Šarić igračina već sa 20 godina!

  • BiTcH pLeAsE 12.04.2014.

    inače bilo bi pohvalno staviti poene igrača... btw Šarić 28 poena!

Komentiraj...
Vidi sve komentare