To je to što me zanima!

Cedevitin Amerikanac Draper igrat će za hrvatsku selekciju?

U posljednje vrijeme za Dontayea Drapera raspituju se poznati klubovi, a on želi ostati u Cedeviti. Nema ništa protiv dobivanja hrvatske putovnice, kao ni Vranković
Vidi originalni članak

Dontaye Draper (25) od početka ove sezone novi je playmaker Cedevite, a doveo ga je trener Aco Petrović. U njega se zaljubio na prvi i svaki drugi pogled, a dobro je prihvaćen i u svlačionici u Sutinskim vrelima. Simpatičan Amerikanac glavna je atrakcija Cedevite, a s vremenom su ga upoznali i svi ostali sudionici regionalne lige. Briljirao je u nedavnoj utakmici s braniteljem naslova Partizanom i s 23 koša doveo Cedevitu na pozitivan skor u NLB-u (9-8).

- Zadovoljan sam svojim igrama u posljednje vrijeme, osim u utakmici s Cibonom, ali moram nastaviti na isti način - kazao je skromni Draper za Sportske novosti.

Momčad mu je na prvom mjestu, a misli da s Cedevitom može još i više.

- Jako sam zadovoljan. Izgubili smo na početku sezone neke važne utakmice, ali možemo mi i bolje, moramo zapeti kako bismo izborili Final Four NLB lige - kaže Amerikanac koji je inače treći strijelac NLB-a ( prosječno 19 poena), najbolji asistent (u prosjeku 5,8), te najbolji kradljivac lopti (2,8), a uz to je i vodeći u poretku za MVP regionalne lige. 

Unatoč tome što se u posljednje vrijeme za njega raspituju poznati klubovi, on želi ostati u Hrvatskoj, u Cedeviti. Misli da s klubom može izboriti Euroligu, što mu je najvažniji cilj ove sezone. Zaigrao bi i za hrvatsku reprezentaciju.

- Da, zašto ne, ja sam zainteresiran ako se pruži prilika i ako izborniku i Hrvatskoj treba igrač poput mene - kaže Draper, a izbornik Vranković misli da bi mu Amerikanac u mnogome pomogao u vanjskoj liniji.

No, Drapera do reprezentacije čeka dug put, ako se uopće odluči zatražiti državljanstvo. U sve bi se trebao umiješati HKS kako bi ubrzao stvar i pomogao Amerikancu da dobije putovnicu 'zbog posebnih interesa hrvatskog sporta'.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Domagojko 18.01.2011.

    slažem se s ipswichem! svakakvi brazilci, ameri i ostali sportaši dobijaju putovnicu nakon godinu - dvije, a neki koji su branili ovu državi ne mogu dobiti papire! SRAMOTA! prije par god. se jedan kosovarac htio ubiti jer 15. g. nije mogao dobiti papire a bio je branitelj! nisam rasista ali za Hrvatsku trebaju igrati hrvati ili koji su cijeli život proveli ovdje! postat ćemo kao i njemačka!

  • vaha12 18.01.2011.

    ...Najsigurniji parovi- uvjerite se http://vaha-tips.blog.hr/

  • Pepe Reina 18.01.2011.

    Odlično treba zaigrat za Hrvatsku....pa neće nam valjda onaj Stipčević bit treći play repke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare