Obavijesti

Sport

Komentari 18

Cedevitin Amerikanac Draper igrat će za hrvatsku selekciju?

Cedevitin Amerikanac Draper igrat će za hrvatsku selekciju?
1

U posljednje vrijeme za Dontayea Drapera raspituju se poznati klubovi, a on želi ostati u Cedeviti. Nema ništa protiv dobivanja hrvatske putovnice, kao ni Vranković

VIDEO

Dontaye Draper (25) od početka ove sezone novi je playmaker Cedevite, a doveo ga je trener Aco Petrović. U njega se zaljubio na prvi i svaki drugi pogled, a dobro je prihvaćen i u svlačionici u Sutinskim vrelima. Simpatičan Amerikanac glavna je atrakcija Cedevite, a s vremenom su ga upoznali i svi ostali sudionici regionalne lige. Briljirao je u nedavnoj utakmici s braniteljem naslova Partizanom i s 23 koša doveo Cedevitu na pozitivan skor u NLB-u (9-8).

- Zadovoljan sam svojim igrama u posljednje vrijeme, osim u utakmici s Cibonom, ali moram nastaviti na isti način - kazao je skromni Draper za Sportske novosti.

Momčad mu je na prvom mjestu, a misli da s Cedevitom može još i više.

- Jako sam zadovoljan. Izgubili smo na početku sezone neke važne utakmice, ali možemo mi i bolje, moramo zapeti kako bismo izborili Final Four NLB lige - kaže Amerikanac koji je inače treći strijelac NLB-a ( prosječno 19 poena), najbolji asistent (u prosjeku 5,8), te najbolji kradljivac lopti (2,8), a uz to je i vodeći u poretku za MVP regionalne lige. 

Unatoč tome što se u posljednje vrijeme za njega raspituju poznati klubovi, on želi ostati u Hrvatskoj, u Cedeviti. Misli da s klubom može izboriti Euroligu, što mu je najvažniji cilj ove sezone. Zaigrao bi i za hrvatsku reprezentaciju.

- Da, zašto ne, ja sam zainteresiran ako se pruži prilika i ako izborniku i Hrvatskoj treba igrač poput mene - kaže Draper, a izbornik Vranković misli da bi mu Amerikanac u mnogome pomogao u vanjskoj liniji.

No, Drapera do reprezentacije čeka dug put, ako se uopće odluči zatražiti državljanstvo. U sve bi se trebao umiješati HKS kako bi ubrzao stvar i pomogao Amerikancu da dobije putovnicu 'zbog posebnih interesa hrvatskog sporta'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše