To je to što me zanima!

Čekićari nakon Bilića i Moyesa doveli Manuela Pellegrinija...

Nakon dvije godine izleta u Kini, Čileanac Manuel Pellegrini vraća se na Otok. West Ham je objavio kako je bivši trener Cityja i Real Madrida novi njihov trener
Vidi originalni članak

Čelnici premierligaša West Hama, nakon odlaska Davida Moyesa, nisu dugo bili u potrazi za trenerom. Vodstvo londonskog kluba objavilo je na službenim stranicama kako je Čileanac Manuel Pellegrini njihov novi trener.

- On je jedan od najcjenjenijih trenera na svijetu, a nama je bilo važno da dođe netko tko ima znanje i iskustvo Premier lige, tko razumije ne samo momčadi i igrače protiv kojih igramo, već i naše ambicije. On će donijeti svoj napadački nogomet i izvući će ono najbolje iz igrača - rekao je predsjednik "čekićara", David Sullivan. 

- Sretan sam što sam se vratio u Premier ligu, jer je ovo za mene najbolja liga na svijetu. Trenutno imamo solidnu momčad. Dovođenjem par pojačanja, mislim da će ovo biti jak tim. Znam da je ova liga jako teška, no sa zajedničkim radom možemo postići nametnute ciljeve - rekao je za službenu stranicu West Hama, novi trener "čekićara".

Pellegrini se tako vraća u Premiership nakon dvije godine izbivanja. Manchester City je vodio tri godine, jednom osvojio Premier ligu i jednom ostvario plasman u Ligu prvaka. Nakon odlaska iz Cityja, dvije se godine zadržao u kineskoj ligi, gdje nije ostvario baš zapažene rezultate.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Xyster 22.05.2018.

    Odličan trener koji gdje god je bio, ostvario je uspjeh. Ali općenito svi ti južnoamerički treneri koji se probiju do Europe posjeduju kvalitetu jer puno je teže treneru doći do Europe nego igračima. Pellefgrini je zapravo stvorio Villareal, igrao polufinale za njima i svaki put završavao sa njima u top 6. A prije toga je Villareal bio lokalni klub, isto vrijedi i za Malagu gdje je došao do četvrtfinala LP i također završavao visoko. U Realu je izubio naslov iako je osvojio 100 bodova i smijenjen je samo zbog Mourinha koji je bio slobodan. U Cityu je osvojio naslov, igrao polufinale LP iako su tu počeo gubiti pred kraj mandata i općenito loša pojačanja iako u Malagi i Villarealu je stvrio dosta igrača. Svugdje gdje je bio je ostvario uspjeh uz najvažnije igranje atrakrivnog i napadačkog nogometa, WH nije mogao bolje od ovoga. I uz par pojačanja u vezi i obrani, a sigurno će mu dati veliki budžet mogao bi WH napraviti veliki stvari sljedeće sezona, minimalno top 10 i dobar niz u kupu uz atraktivan nogomet.

  • komentator__Luka 22.05.2018.

    ako nema dobar kadat đabe trener, on može malo poboljšati, nebudu ništ bolji nego kad je bio bilić

  • Funkut 22.05.2018.

    Iduca sezona je nasa COYI⚒

Komentiraj...
Vidi sve komentare