To je to što me zanima!

Četvrtfinala: Katarci "lete", ali Nijemci imaju sjajne golmane

Carsten Lichtlein ima 42 posto obrana, dijeli prvo mjesto s još tri golmana. Nijemac će biti jedna od najvećih prepreka igračima Katara u četvrtfinalnoj utakmici SP-a...
Vidi originalni članak

Carsten Lichtlein, golman njemačke reprezentacije, protiv Egipta je u osmini finala imao gotovo 60 posto obrana. Skinuo je Carsten i tri sedmerca, a ustvari je riječ o golmanu koji nije bio prvi izbor na početka Svjetskog prvenstva.

Na prvenstvu ukupno ima 42 posto obrana i dijeli prvo mjesto s još trojicom, ali i Katar ima svojeg aduta na golu. Danijel Šarić je jedan od najboljih golmana današnjice, a u Kataru je na 38 posto obrana. On i Žarko Marković, koji je s 49 golova drugi strijelac prvenstva, dovukli su domaćina do četvrtfinala prvenstva.

Danska i Španjolska igrali su finale SP-a prije dvije godine, a sad se sastaju već među osam. Španjolci su 2013. kod kuće pobijedili 35-19. Bio je to jedan od najtežih dana u rukometnoj povijesti Danske.

- Željni smo revanša, nitko nas nikad nije razbio na takav način - kaže Mikkel Hansen, najbolji danski igrač.

Španjolci su uz Hrvatsku jedina reprezentacija koja je dobila svih šest utakmica. 

Slovenija na Francuze bez Davida Špilera...

Na utakmici protiv Makedonije prepone je ozlijedio ponajbolji slovenski rukometaš David Špiler. Bivši igrač Zagreba neće moći igrati protiv Francuza u četvrtfinalu. 

Slovenski izbornik već je iskoristio dvije zamjene, umjesto Bombača i Blagotinšeka aktivirao je Cehtu i Bundala. Slovenci će teško bez Špilera protiv odlične Francuske.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • NixaAntolić 28.01.2015.

    Katar danas iznenaduje švabe.

  • kbr 28.01.2015.

    kaže hansen da ih nitko nikad nije tako razvalio kao španjolci. kakva kratka pamet, meni padaju na pamet francuzi usred danske u finalu ep, a bome i mi u londonu na oi

  • KINGzg 28.01.2015.

    Nisam pratio igru Slovenaca na ovom prvenstvu ali bi mi svakako bilo drago da se nadu u polifinalu ako ne i u finalu s nama. :) Jel imaju ikakve sanse da cujem misljenja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare