To je to što me zanima!

'Velika je čast biti tu, Dinamo je najveći klub u mojoj karijeri'

Nenad Bjelica preuzeo je klupu Dinama nakon što je Nikola Jurčević dobio otkaz samo 65 dana otkako je preuzeo 'modre'. Bjelicu je Dinamo predstavio danas u Maksimiru
Vidi originalni članak

Dinamo je danas predstavio i svog četvrtog trenera ove sezone. Nakon Ivajla Peteva, Marija Cvitanovića i Nikole Jurčevića na klupu sjeda Nenad Bjelica. Dugo je osječki stručnjak bio želja Zdravka Mamića, a karte su mu se posložile lošim igrama Jurčevićeve momčadi i otkazom Bjelici u Lechu i 'modri' nisu htjeli propustiti priliku.

Jurčević je klupu prvaka napustio nakon samo 65 dana i Bjelica je jučer u poslijepodnevnim satima potpisao dvogodišnji ugovor. 

- Gospodin Bjelica je radio uglavnom u inozemstvu. Ostvario je zapažene rezultate i smatramo da se radi o kvalitetnom mladom treneru - rekao je sportski direktor Marijan Vlak na početku press konferencije i riječ prepustio Nenadu Bjelici:

- Velika mi je čast biti trenerom Dinama. Nadam se da ću svojim radom, kao što sam to radio i u drugim klubovima, poboljšati klub i dovesti ga do razine očekivanja ljudi u klubu. Svi zajedno možemo doći do rezultata koji se od nas očekuju. Ne samo u sljedećem prvenstvu jer i ove sezone imamo još dvije vrlo važne utakmice. Jako sam sretan što sam tu i nadam se da ću pozitivnom energijom i radom pomoći Dinamu da bude na nivou koji zaslužuje.

DEBITIRA U SUBOTU Nenad Bjelica preuzeo Dinamo: Potpisao je na dvije godine...

Kako pripremiti Dinamo za finale Kupa u kratkom vremenu?

- Moj zadatak je za početak vidjeti što je u glavama igrača, objasniti važnost ove dvije utakmice. Moram vidjeti tko se mentalno i fizički osjeća spremnim da odradi ove dvije utakmice kako treba. Bez obzira na ozljede, smatram da Dinamo i dalje ima odličnu momčad da ove dvije utakmice pobijedi. Teško je mijenjati taktički ili fizički nešto u kratkom roku. Treba ih podići razgovorima i optimističnim stavom. Od njih očekujem da na svakom treningu i utakmici ostave srce na terenu. To je ono što ću tražiti od njih dokle god ću biti ovdje. Dinamo ima potencijal i kvalitetu, moramo samo ući u glavu igrača i odigrati kako treba te dvije utakmice.

Kakvu podršku očekujete od kluba i kako to da ste izabrali Dinamo, a ne neki od klubova iz liga petice?

- Došao sam u klub koji je prvak Hrvatske, klub koji je u zadnjih 12 godina 11 puta igrao završnice Lige prvaka ili Europske lige, klub koji je apsolutno, ne samo u ovom dijelu Europe, nego recimo i u Poljskoj, primjer klub u mnogo stvari. Došao sam u najveći klub u mojoj trenerskoj karijeri. Bit ću koncentriran na svoj rad i igrače od kojih ću pokušati izvući maksimum. Znam da je kompleksna situacija u Dinamu, znam da je teško, no spreman sam se uhvatiti u koštac sa svim tim. Mislim da imam lidersku crtu. Imam jasnu sliku što i kako želim, trener sam koji voli odgovornost. Možda to neće uvijek biti ugodno čuti, no ja sam takav. Ako trebam ući u konflikte za dobrobit ekipe, tako će i biti. To je moj karakter i mislim da me zbog toga i uzeo. Moraju me prihvatiti takvog. Napravit ću sve da Dinamo ponovno bude na razini na kakvoj je bio prije dvije godine u smislu igara.

NENAD BJELICA Šokirao Maksimir pa uskratio igračima Mamićevih 2 mil. eura

Stručni stožer...

- Sa sobom dovodim dva Austrijanca koji sa mnom rade već pet godina. Rene Poms je prvi pomoćni trener, a dr. Martin Mayer trener za fizičku pripremu. Nino Bule nam dolazi u stožer i bit će pomoćni trener, Silvio Čavlina ostaje trener golmana, Leonard Sovina, trener za fizičku pripremu kao i Karlo Reinholz.

Preko noći u Osijeku su vandali pošarali njegov grafit...

- Grafiti? Što god da se dogodi u Osijeku, to neće promijeniti moju ljubav prema tom gradu i klubu. Takav frustrirajući potez razumijem, ali ja sam profesionalac i bio sam spreman otići u bilo koji hrvatski klub. Poštujem njihov potez, ali naravno da mi nije drago.

FOTO/VIDEO: OSJEČKI REVOLT Od legende do izdajice: Uništen grafit Nenadu Bjelici u Osijeku

O pojačanjima se već razmišlja...

- Dinamo ima dobru momčad koja može pobijediti u ove dvije utakmice. Nakon sezone ćemo detaljnije analizirati situaciju u momčadi i procijeniti na kojim pozicijama trebamo pojačanja. Cijelo jutro s Vlakom razgovaramo o mogućim pojačanjima, ima dosta kandidata koji su zanimljivi Dinamu, no sada to nije tema. Tek nakon ove dvije utakmice. Već nakon toga želimo biti spremni i na početku priprema imati 90 posto ekipe na raspolaganju i onda u hodu da riješimo dva, tri igrača.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Terminator180 19.05.2018.

    Dinamu treba potpuna rekonstrukcija,jer ovo sto smo vidjeli u posljednje vrijeme je stvarno tuga i jad,da sam ja na celu plavih igrali bi oni meni za prosjecnu placu kao i obican radnik,pa da vidimo dal bi se ko trgnuo onda za nesto vise

  • Exterminator 17.05.2018.

    Bjelica je dovoljno pametan do pokupi milion , dva u kratkom roku ....podići će momčad sad u početku a na jesen počinje totalno rasulo ako odu igrači koji se najviše spominju ...Dinamo nikako ne može na zelenu granu kratkoročno , taman da im dovedu par pojačanja iz top klubova liga petice ...predugo traje katastrofalna uvozno izvozna politika Mamića koji dobro prodaje a Vlak loše kupuje , Bjelica zna da ova momčad ne valja a sistem pogotovo ...znači 2 , 3 mjeseca i on će biti out onako sporazumno, Dinamo će to opet platiti ( netko pored Bjelice će staviti veću svotu keša u đep ) Nenad B će dobiti angažman u inozemstvu a Dinamo novog / staroga trenera Kljunu ili Antu koji će se do tog vremena sigurno rehabilitirati ... tko mi ne vjeruje neka sačuva ovaj komentar do tamo kolovoza najkasnije početka rujna mjeseca

  • MINISTAR_3 16.05.2018.

    Dinamo je sigurno najveći klub kojeg ćeš trenirati.Šteta je samo kaj sve oko kluba ne štima,atmosfera,privatni biznis,itd,pa klub osim medijske pratnje nema i one najbitnije zbog koje se igra nogomet.Volio bih ponovo doživjeti na Maksimiru 20tak tisuća gledatelja na utakmicama.A tebi iako te baš ne cijenim nakon one tvoje bezobrazne geste na Maksimiru,želim sve najbolje u Dinamu!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare