Sport

Komentari 158

Od legende do izdajice: Uništen grafit Nenadu Bjelici u Osijeku

Od legende do izdajice: Uništen grafit Nenadu Bjelici u Osijeku

Do jučer je bio heroj, legenda, kojem je Kohorta pjevala "Jedan je Bjelica Nenad". Nakon potpisa za Dinamo grafit u blizini stadiona s klupskim legendama, među kojima je i Bjelica, prekrižen je!

Odnos Bjelice i Kohorte bio je nešto posebno. Od 2000. godine, kad su Osječani harali Europom i igrali najbolji nogomet u Hrvatskoj, Nenad Bjelica u gradu na Dravi uživa legendarni status. Ono što su starijoj generaciji Kohorte bili Lukačević i Grnja, mlađima je bio Bjelica. Ne samo zbog igara na terenu već i onima izvan njega. Gospodin, čovjek od riječi, koji je uvijek bio spreman pomoći Kohorti, suigračima... Ma svima... Odnos prema klubu bio mu je kakav se može samo poželjeti.

Iz tog razloga još i danas na utakmicama Osijeka mogli ste čuti skandiranje "Jedan je Bjelica Nenad", kao sjećanje na osječku bajku iz 2000. godine. Omiljen među Kohortom, zbog svega što je učinio u Osijeku i kao igrač i čovjek činilo se da tu ljubav ništa ne može raskinuti. Nažalost, činilo se. Sve do jučer u 17 sati kada je Bjelica potpisao za Dinamo...

Koliko je Bjelica bio omiljen najbolje će vam pokazati i grafit u blizini stadiona, gdje su mjesto mogle dobiti samo najveće legende kluba, kao što su Pavo Majer, Lukačević, Grnja, Beširević i Bjelica. Onaj posljednji, posvećen Nenadu Bjelici, prekrižen je! Društvene mreže i bijelo-plave navijačke stranice gore od komentara za njegov dolazak u Dinamo. Jer, shvatite, niti jedan igrač nakon Bjelice nije doživio da mu se skladaju pjesme i pjevaju godinama nakon što je otišao iz kluba. Njemu u čast na jednoj utakmici avion je vukao poruku! Možete li zamisliti takvu ljubav?

POGLEDAJTE VIDEO:

E, sad, je li Kohorta pretjerala? Naravno da jest. I to iz više razloga. Kao prvo, Bjelica nije mogao doći u Osijek ni uz najveću želju iz čisto pragmatičnog razloga. Naime, Osijek ima trenera. I to dobrog, kvalitetnog trenera koji vrlo dobro radi svoj posao. Nuditi se Osijeku dok njegov prijatelj i kolega sjedi na klupi Osijeka, oprostit ćete, nije Bjeličin stil. I svatko tko misli drugačije - ne zna Bjelicu.

Kao drugo, Bjelica je u trenutku poziva Dinama bio bez posla. Kao ambiciozan trener, a i čovjek koji ima obitelj, naravno da mu je potreban posao. Nije Bjelica preuzeo klupu Crvene zvezde ili Partizana, ne, preuzeo je klupu onog istog Dinama, koji je, kako kruže priče, u više navrata pomogao Osijeku kad su bili na pragu ispadanja iz prve lige. Preuzeo je klupu onog istog kluba u koji je dolazilo desetke Osječana, od Igora Cvitanovića, Gorana Vlaovića, Davora Šukera, Domagoja Vide...

Ne tako davno, točnije 2011. bio sam u Osijeku kad je u Dinamo prelazio Domagoj Vida, još jedna legenda Osijeka. U restoranu Bijelo-Plavi sjedila je poveća skupina Osijekovih drukera, s prekriženom slikom Domagoja Vide.

- Što vam je sad Vida kriv - upitao ih je čovjek za susjednim stolom.

-  Sram ga može biti, neka se ugleda na Bjelicu - odgovorili su gotovo uglas.

- Već ćete vi i Bjelicu prekrižiti - proročanski im je odgovorio na što su mu samo odmahnuli rukom.

- Nikad!

Eto, to nikad trajalo je sedam godina....

Najčitaniji članci