To je to što me zanima!

Chago: Dinamo je dobio igrača koji bi mogao biti novi Drogba

Daniel Tueto (17) trebao je igrati za Kamerun na SP-u u Brazilu, ali je savez odlučio da smiju igrati samo igrači koji igraju u domaćem prvenstvu, rekao je Mathias Chago, Tuetov sunarodnjak
Vidi originalni članak

Bila je 2005. godina. Transfermarkt je objavio da je novi igrač Dinama mlada i velika zvijezda Rome Alberto Aquilani. U to vrijeme to je djelovalo nemoguće. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Molim? Aquilani u Dinamo? Što je vama, jeste poludjeli. Pa on je najveća nada Rome - javio nam se kolega iz Rima, kroničar Rome.

I doista, Transfermarkt je nešto pobrkao, pogriješio i od Aquillanijevog dolaska nije bilo ništa. 

Danas, 15 godine poslije, opet smo ga zvali. 

- Tueto u Dinamo? Ha, da, to je, nažalost istina - ovaj se put javio sa smanjenom nevjericom. 

Daniel Tueto, kako nam kažu kroničari Rome, trebao je biti velika nada kluba, napadač koji je u 26 utakmica zabio 21 gol. I kad takav igrač ode u Dinamo, onda je to dovoljan znak da su Zagrepčani napravili dobar posao. Mathias Chago, bivši je kamerunski reprezentativac i igrač Dinama. Izuzetno pošten i simpatičan, Mathias je odmah objasnio o kakvom se igraču radi.

- Pričao sam s trenerom iz reprezentacije Kameruna U-17. Trebao je ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali je savez odlučio da ne smije igrati niti jedan igrač koji ne igra u kamerunskoj ligi. Bio bi siguran član prve postave, sjajan je igrač. Uostalom, pogledajte njegov razvoj. Prvo je otišao u SPAL, potom u Atalantu, pa na kraju u Romu. Tu već vidite da je išao u bolje klubove, da ima veliki potencijal. Mislim da bi trebao biti dobro pojačanje za Dinamo,a li... Kao i svima, trebat će mu određeno vrijeme za prilagodbu - kaže Chago.

U Tuetovu dolasku jako je važno što je sličan put prošao Dani Olmo i napravio sjajan potez. Dolazak u Dinamo najbolja je stvar koja mu se mogla dogoditi. 

- Iskreno, nema puno slučajeva gdje su mladi igrači iz Afrike došli u jake talijanske klubove i odmah dobili šansu. Ipak je konkurencija ogromna. U Dinamu će prije dobiti šansu, a Dinamo je veliki klub, koji igra Ligu prvaka, koji je dao strašno puno kvalitetnih igrača i koji ima jednu od najboljih omladinskih škola u svijetu. Ovo mu je pravi potez - kaže Chago. 

U Hrvatskoj je igralo 18  Kamerunaca i većina je ostavila veliki trag. Primjerice, Mathias Chago bio je sjajan u Dinamu, a u HNL-u je odigrao 142 utakmice. Henri Belle je odigrao 102 utakmice, Franck Ohandza je u Hajduku u 50 utakmica stekao status legende, Armand Yankep igrao je jako dobro u Interu iz Zaprešića... 

- Jako smo ponizni i pošteni prema poslu i klubu. Znamo zašto dolazimo, lako se prilagodimo i uvijek dajemo sve od sebe, na terenu ostavljamo zadnju kap znoja - kaže Chago.

Tueto vrlo dobro zna povijest Dinama.

- Iznenadio sam se koliko zna. Zna da su ovdje igrali Modrić, Mandžukić, Kovačić, Vida, Ćorluka, Lovren, Eduarda... Zna i da je Dani Olmo ovdje napravio karijeru. Kakav je Tueto tip igrača? Hm, podsjeća na Didiera Drogbu, fizički je jako moćan, zabija kao na traci, ne boji se duela, dobar je u svim segmentima igre. Ma, Dinamo je dobio odličnog igrača. Ja sam, kao i uvijek tu, za bilo koju pomoć u prilagodbi strancima koji dođu u Zagreb - završio je Chago.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 10.03.2020.

    Po čemu to novi drogba, zato sta je crnac?? Lik nema 180cm,drogba je s takvima na ramenima moga igrat 120min.novi drogba ko sta je olmo novi messi....

  • 10.03.2020.

    Toliko je dobar da od svih klubova igra za dinamo 😂😂

  • vedii888 10.03.2020.

    Ma možeš misliti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare