Obavijesti

Sport

Komentari 30

Chago: Dinamo je dobio igrača koji bi mogao biti novi Drogba

Chago: Dinamo je dobio igrača koji bi mogao biti novi Drogba
1

Daniel Tueto (17) trebao je igrati za Kamerun na SP-u u Brazilu, ali je savez odlučio da smiju igrati samo igrači koji igraju u domaćem prvenstvu, rekao je Mathias Chago, Tuetov sunarodnjak

VIDEO

Bila je 2005. godina. Transfermarkt je objavio da je novi igrač Dinama mlada i velika zvijezda Rome Alberto Aquilani. U to vrijeme to je djelovalo nemoguće. 

Pokretanje videa...

00:39

- Molim? Aquilani u Dinamo? Što je vama, jeste poludjeli. Pa on je najveća nada Rome - javio nam se kolega iz Rima, kroničar Rome.

I doista, Transfermarkt je nešto pobrkao, pogriješio i od Aquillanijevog dolaska nije bilo ništa. 

Danas, 15 godine poslije, opet smo ga zvali. 

- Tueto u Dinamo? Ha, da, to je, nažalost istina - ovaj se put javio sa smanjenom nevjericom. 

Daniel Tueto, kako nam kažu kroničari Rome, trebao je biti velika nada kluba, napadač koji je u 26 utakmica zabio 21 gol. I kad takav igrač ode u Dinamo, onda je to dovoljan znak da su Zagrepčani napravili dobar posao. Mathias Chago, bivši je kamerunski reprezentativac i igrač Dinama. Izuzetno pošten i simpatičan, Mathias je odmah objasnio o kakvom se igraču radi.

- Pričao sam s trenerom iz reprezentacije Kameruna U-17. Trebao je ići na Svjetsko prvenstvo u Brazil, ali je savez odlučio da ne smije igrati niti jedan igrač koji ne igra u kamerunskoj ligi. Bio bi siguran član prve postave, sjajan je igrač. Uostalom, pogledajte njegov razvoj. Prvo je otišao u SPAL, potom u Atalantu, pa na kraju u Romu. Tu već vidite da je išao u bolje klubove, da ima veliki potencijal. Mislim da bi trebao biti dobro pojačanje za Dinamo,a li... Kao i svima, trebat će mu određeno vrijeme za prilagodbu - kaže Chago.

U Tuetovu dolasku jako je važno što je sličan put prošao Dani Olmo i napravio sjajan potez. Dolazak u Dinamo najbolja je stvar koja mu se mogla dogoditi. 

- Iskreno, nema puno slučajeva gdje su mladi igrači iz Afrike došli u jake talijanske klubove i odmah dobili šansu. Ipak je konkurencija ogromna. U Dinamu će prije dobiti šansu, a Dinamo je veliki klub, koji igra Ligu prvaka, koji je dao strašno puno kvalitetnih igrača i koji ima jednu od najboljih omladinskih škola u svijetu. Ovo mu je pravi potez - kaže Chago. 

U Hrvatskoj je igralo 18  Kamerunaca i većina je ostavila veliki trag. Primjerice, Mathias Chago bio je sjajan u Dinamu, a u HNL-u je odigrao 142 utakmice. Henri Belle je odigrao 102 utakmice, Franck Ohandza je u Hajduku u 50 utakmica stekao status legende, Armand Yankep igrao je jako dobro u Interu iz Zaprešića... 

- Jako smo ponizni i pošteni prema poslu i klubu. Znamo zašto dolazimo, lako se prilagodimo i uvijek dajemo sve od sebe, na terenu ostavljamo zadnju kap znoja - kaže Chago.

Tueto vrlo dobro zna povijest Dinama.

- Iznenadio sam se koliko zna. Zna da su ovdje igrali Modrić, Mandžukić, Kovačić, Vida, Ćorluka, Lovren, Eduarda... Zna i da je Dani Olmo ovdje napravio karijeru. Kakav je Tueto tip igrača? Hm, podsjeća na Didiera Drogbu, fizički je jako moćan, zabija kao na traci, ne boji se duela, dobar je u svim segmentima igre. Ma, Dinamo je dobio odličnog igrača. Ja sam, kao i uvijek tu, za bilo koju pomoć u prilagodbi strancima koji dođu u Zagreb - završio je Chago.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...