To je to što me zanima!

Cibona poražena u borbi za vrh: Partizan ipak bolji pod Tornjem, Zagreb zapljeskao Obradoviću

Cibosi su otvorili utakmicu odličnom obranom. Partizan je tek nakon 4:18 minuta zabio prvi koš. Bilo je to za 4-2 i, ispostavilo se, samo početak nevjerojatnog niza Partizana...
Vidi originalni članak

Moralo se i to dogoditi u nekom trenutku. Cibona je, nakon tri uzastopna slavlja u ABA ligi, izgubila. Pod tornjem je sa 79-61 bio bolji Partizan koji je pobjedom zasjeo na vrh tablice. Atmosfera je u Draženovom domu bila fantastična. Tko zna kada se posljednji put tamo okupilo 2500 navijača...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

CIBONA VS. PARTIZAN Regionalni klasik za 1. mjesto: Samo Partizanov Amerikanac vrijedi tri puta više od Cibone

Cibosi su otvorili utakmicu odličnom obranom. Partizan je tek nakon 4:18 minuta zabio prvi koš. Bilo je to za 4-2 i, ispostavilo se, samo početak nevjerojatnog niza Partizana. Srpska momčad je nakon toga zabila još 16 uzastopnih poena, a Cibona je do kraja prve četvrtine smanjila na 22-11.

U drugoj dionici je Cibona na krilima Prkačina i Gnjidića odigrala fenomenalno te utrpala čak 26 poena momčadi koju vodi Željko Obradović i došla na samo četiri poena zaostatka (41-37). Inače, uoči utakmice se najbolji europski trener poklonio zagrebačkoj publici, a ona mu je uzvratila pljeskom.

LOVRE MILOŠ Kopernikanski obrat Hrvata: Prije 2 tjedna završio karijeru, predomislio se i ide u - Partizan!

Ipak u nastavku je Partizan zaigrao bolju obranu i dopustio našoj momčadi tek 24 poena u drugih 20 minuta utakmice.  Najbolji pojedinac susreta bio je LeDay s 19 poena, dok je Prkačin ostvario 'double-double' učinak s 14 poena i deset skokova.

Šteta, zagrebačka mlađarija je igrala hrabro protiv momčadi koja bi ove sezone, po igračkom kadru, mogla igrati Euroligu. Šesterostruki prvak Aba lige (posljednji su osvojili 2013. op.a.) doveo je ozbiljna pojačanja ovog ljeta.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • pipica12 16.10.2021.

    Prka, 14 koseva, 10 skokova, decko je sve losiji i losiji. Spor i totalno bezkrvan, svakako sam ocekivao puno vise. Za Vrankovica znamo, osrednji igrac, te je tesko ocekivati neki napredak. Ostatak ekipe Cibone, solidni jer su mladi i grizuGrizu jer ih nema tko gurati, kao predhodni spomenuti dvojac. Ne mogu se nacuditi, na spomen NBA za njih dva, alo!!!!!

  • 16.10.2021.

    Nije mi jasno zašto naši klubovi još uvijek igraju u ligama odavno propale države!?

  • Prekrasni 15.10.2021.

    Neregularno natjecanje u potpunosti. U istoj ligi za isti cilj igraju klubovi sa potpuno različitim uvjetima poslovanja. I dok Cibona kuburi vraćajući dugove i kredite, srpskim klubovima država samo izbriše dugove, spoji ih s nekim čistim klubom i još upumpa lovu. Tko prati zna o čemu pričam. Oni stranci što pogađaju trice preko 6 ruku kad se lomi utakmica, pojedinačno imaju veće ugovore od kompletne Cibone. To su ozbiljni euroligaški igrači već dokazani, i igraju za veliku lovu. Naši klubovi trebaju izaći iz te lakrdije i to po hitnom postupku. Cibona bi eventualno imala nekakvu perspektivu kad bi netko došao na ideju da recimo stave dugine boje na dresove i na parket, u tom slučaju osvojila bi Euroligu u sezoni 2022-2023 jer bi Tetejac ulupao pola gradskog proračuna u klub.

Komentiraj...
Vidi sve komentare