To je to što me zanima!

Cibona slavila kod Juventusa, došla na korak do četvrtfinala

Košarkaši Cibone pobijedili su litavski Juventus Utenu u gostima 83-78 u prvoj utakmici osmine finala Fibina Europskog kupa. Najefikasniji kod "vukova" bio je James Florence s 22 koša
Vidi originalni članak

U prvom susretu osmine finala Fibina Europskog kupa košarkaši Cibone na gostovanju u Uteni pobijedili su litavski Juventus 83-78 i u seriji na dvije pobjede poveli 1-0.

Druga utakmica na rasporedu je u 2. ožujka u Zagrebu, a bude li potrebno, treća će utakmica biti odigrana 5. ožujka, ponovo u Uteni. U slučaju plasmana u četvrtfinale iduća prepreka "vukova" bit će ruski Enisej Krasnojarsk koji je s 2-0 u pobjedama slavio protiv Türk Telekoma.

Cibona se nametnula od prve minute i ozbiljnim je pristupom brzo pokazala kako je kvalitetnija momčad od petoplasiranog sastava litavskog prvenstva. "Vukovi" su već u prvoj četvrtini imali 12 koševa prednosti, a u drugoj dionici je prednost hrvatskog sastava porasla i na 19 koševa razlike (38-19).

U trećoj četvrtini Juventus je uspio spustiti zaostatak na 14 koševa, međutim u posljednju četvrtinu Zagrepčani su ušli sa +17 (70-53). Cibona je do dvije minute prije kraja imala uvjerljivu prednost, no tada je nepotrebnim opuštanjem umalo sve upropastila. Juventus je serijom 14-3 stigao na pet koševa zaostatka, no za više nije bilo vremena.

Cibonu su do četvrte gostujuće pobjede u Eurokupu predvodili James Florence s 22 koša te Nik Slavica s 18 poena. Ante Žižić dodao je 10 poena i osam skokova, a Nebojša Joksimović devet koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Edgaras Želionis s 14 koševa i šest skokova te Laurynas Samėnas i Spencer Butterfield s po 13 poena.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kbr 25.02.2016.

    bravo cibosi, još malo, a final four je u zagrebu

  • dinamit3 24.02.2016.

    pise da se igra na 2 pobjede ako cibona dobije doma gotovo je

  • barcaporsiempre 24.02.2016.

    nema treće žuti sektor nosi do do pobjede

Komentiraj...
Vidi sve komentare