To je to što me zanima!

Cibona uspješna bez Markote: Prvaci došli na četvrto mjesto

Nastavlja se uspon branitelja naslova. U prvoj utakmici bez Damira Markote, igrači Slavena Rimca pobijedili su Mega Leks s 84-80 i skočili na četvrto mjesto u ligi
Vidi originalni članak

Slično kao i prošle sezone, odlasci važnih igrača mobilizirali su Cibonu, koja je nakon odlaska Jerela Blassingamea ostvarila pet pobjeda u posljednjih šest utakmica u ABA ligi. Bodovi protiv Mega Leksa imaju dodatnu težinu jer je Cibona od ovog tjedna bez iskusnog Damira Markote, novog člana turskog prvoligaša Istanbula BSB.

Igrači Slavena Rimca slavili su s 84-80, a do pobjede su pred tisuću gledatelja u KC Dražen Petrović mogli doći i s manje stresa jer su vodili 14 razlike uoči posljednjih deset minuta. Na dva najopasnija približavanja Mege reagirao je Marko Jagodić Kuridža i vraćao na šest razlike u završnici. 

Jagodić Kuridža završio je s 13 koševa, 11 skokova i pet asistencija, Dominik Mavra zabio je 14 koševa, Marin Rozić 13, a dvoznamenkast je bio i Filip Krušlin s 11 koševa. 

Kod gostiju iz Sremske Mitrovice Dejan Musli zabio je 26 koševa za isto toliko minuta, a Nenad Miljenović bio nadomak triple-doubleu sa 16 koševa, 11 asistencija i devet skokova. 

Cibona je pobjedom došla do omjera 9-7 i s Partizanom dijeli četvrto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje u regionalnoj ligi. Vodi Crvena zvezda sa 16-0, ispred Budućnosti s 13-3 i Cedevite s 11-5. 

Zadar nije igrao u ovom kolu jer Levski zbog tehničkih nedostataka nije mogao organizirati utakmicu protiv našeg kluba. Zadrani su na omjeru 7-8, odmorni čekaju derbi protiv Cibone sljedećeg ponedjeljka u 20:30.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • choopo 06.01.2015.

    Cibona je institucija.

  • zmay 06.01.2015.

    ko je prosle sezone branio? nije li migonlet takodjer bio pa je bio dobar?

  • strmi007 06.01.2015.

    svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare