To je to što me zanima!

Cibona vratila velikog dragulja! Stigao je zlatni Roko Prkačin...

Cibona je predstavila dva pojačanja za nastavak sezone. S posudbe iz drugoligaša Rudeša vraćen je Roko Prkačin, a doveden je i razigravač Roko Roglić iz Hermes Analitice. Prkačin je mladi hrvatski reprezentativac
Vidi originalni članak

Roko Prkačin priključen je prvoj momčadi Cibone!

Radi se o sinu Nikše Prkačina, bivšeg igrača Cibone i sjajnog mladog košarkaša kojeg mnogi stručnjaci etiketiraju najvećim potencijalom u hrvatskoj košarci, a smatra se i da je jedan od najtalentiranijih igrača u svom godištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prkačin je ljetos s reprezentacijom do 16 godina osvojio Europsko prvenstvo u trileru protiv Španjolske (71-70). Prkačin je bio MVP prvenstva, a u prosjeku je kroz turnir bilježio 18,6 poena, 10,9 skokova i 3,7 asistencija po utakmici. Oduševio je sjajnim atletskim sposobnostima i ludim zakucavanjima.

Seniorsku karijeru započeo je upravo nakon tog prvenstva kada ga je matična Cibona poslala na kaljenje u Rudeš koji igra u hrvatskoj drugoj ligi. 

- Što se Prkačina tiče, on je dragulj hrvatske košarke i to nije sporno. Naravno, on je još klinac i treba biti oprezan u radu s njim. Budućnost je hrvatske košarke i čast nam je da se priključio prvom timu i nadam se da će njegov razvoj ići onim putem koji mi priželjkujemo - rekao je Ivan Velić, strateg Cibone.

Velić smatra da se s Prkačinom treba još puno raditi.

- Njegov prioritet ove sezone bit će individualni rad, da se postave neke stvari koje mu fale jer je on još klinac i puno mu stvari nedostaje. U HT Premijer ligi će sigurno imati veću minutažu, a u ABA Ligi ćemo također, s obzirom da je ostalo još malo do kraja, neke utakmice iskoristiti da mu pružimo šansu da osjeti taj nivo više jer on sa svojom fizikom to može pratiti. Naravno, nedostaje tu nekih drugih stvari jer momak sa 16 godina ne može biti završen igrač, treba puno raditi i nadam se da će biti zdrav, radna etika je u njemu tako da ne sumnjam da će postati veliki igrač - rekao je Velić za klupsku stranicu.

Cibona je dovela i Roka Rogića (26), razigravača iz Hermes Analitice koji je u mladosti puno obećavao.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • LebronJordan23 04.01.2019.

    Ćaća sredio

  • krupa 04.01.2019.

    Samo transferirajte Dinu Mosora iz reprezentacije,njega I njegovog kadroviranja je ipak malo previše,ako mislite spasiti hrvatsku košarku.

  • Stiv_Maden 04.01.2019.

    Ovaj sport je u Hrvatskoj dotaknuo dno, hvala Rađi, Stojku i društvu i onima prije njih, stručnjacima u Ciboni, Cedeviti, Zadru što su razjeb.. sve što se moglo, svaka čast malom Prkačinu i kadetima na zlatu, ali ne očekujem od njih previše, opet će se i u repki i klubovima forsirati polovni Ameri i veterani, ona generacija par godina starija (Bender, Zubac, Žižić, Mazalin, Slavica, Božić, Arapović) je bila 3 puta talentiranija, igrala u finalu SP sa Amerima na 1 loptu, ova prva trojica NBA 7footera od budućih Kukoča već godinama "garbage time igrači" i vjerojatno se na ljeto vraćaju u Europu, ovako mladi redovito otkazuju repku, Mazalin (svojevremeno u kadetima najveći Europski talent) danas u Bosanskoj ligi grije klupu, Nik Slavica najveći Hrvatski atleta ikada koji je silovao Amere u finalu juniorskog SP vidim iz Cedevite B preselio u kk Šibenik, Božić nešto malo igra u Zadru, ali otkazuje repku zbog psihičkih problema, Arapovića ozljede uništile, oprostite mi malo sam skrenuo sa teme...

Komentiraj...
Vidi sve komentare