To je to što me zanima!

Cico: Nije čudno što Glasgow želi Niku, treba im takav igrač

PRŠIN SAVJET Niko, ne budeš li spreman kao gladijator, bolje ti je da ne dolaziš. Škotska liga je brutalna, moraš biti spreman kao da ideš u rat, rekao je Dado Pršo
Vidi originalni članak

Baš sam se čuo noćas s Nikom. Kažem mu: ‘Ništa mi ne govoriš, zar te Rangers traži?’. Rekao mi je da su bili ljudi iz kluba u New Yorku, da su razgovarali i da postoji obostran interes, javio se Cico Kranjčar.

U Zagrebu je, vratio se iz posjeta kćeri u Francuskoj, bio malo s unucima, a sad se odmara i prati što slijedi u karijeri njegova sina.

- Ne čudi me da ga Rangers želi, Niko još može igrati na visokom nivou. Problem je bila duga stanka, no odlazak u New York pokazao se kao odličan potez. Dobio je kontinuitet i vidio je gdje je u ovom trenutku. Naravno da nije upitno da Škoti znaju što može, igrao je u Engleskoj, ima ugled, a očito im takav profil igrača treba - kaže Cico i dodaje kako ništa još u toj priči nije gotovo.

- Razgovaraju, pregovaraju i vidjet ćemo hoće li se naći. Čini mi se da Niko ne bi imao ništa protiv toga, a ja mislim da bi bilo dobro da se vrati u Europu i odigra na visokom nivou još koju sezonu - kazao je bivši hrvatski izbornik.

Rangers se nakon izbacivanja u četvrtu ligu u najkraćemu mogućem roku vratio u elitni razred škotskog nogometa i Kranjčar bi tu sasvim sigurno mogao pomoći. Zatreba li, savjet može potražiti od Dade Prše, koji je na Ibroxu bio od 2004. do 2007., u nekim sretnijim vremenima.

- Iskreno, kad sam čuo da Rangers želi Kranjčara, iznenadio sam se - priznao je legendarni napadač i dodao:

- Nema dvojbe da je Niko izuzetno talentiran igrač, u svoje najbolje vrijeme po znanju je bio u rangu s Modrićem i Rakitićem. A sad? Nisam siguran je li i dalje na toj razini.

Pršo je skeptičan, vjerojatno i nije jedini, ali Niko još nije navršio ni 32 godine...

- Ako dođe, mora znati da mora biti 100 posto spreman za igranje u Škotskoj. Ako nije potpuno spreman, dolazak u Glasgow nije mu najbolja ideja - kaže Pršo, uz “ratnički” dodatak:

- U Škotskoj nogometaš mora biti gladijator. Suci puštaju više faula nego u Engleskoj, oni koji misle da će lako, često nastradaju. I ja sam se morao povući sa samo 32... Sad kad su Celtic i Rangers opet u istoj ligi, svatko tko dođe, mora biti spreman kao da ide u rat. Ali doslovno...

Svuda pođi, ali na Otok uvijek dođi

  1. DINAMO - Niko je s Dinamom osvojio šest trofeja prije odlaska u Hajduk u siječnju 2005. godine.
  2. HAJDUK - S 'bilima' je osvojio naslov prvaka 2005. godine. Posljednji splitski.
  3. PORTSMOUTH - Tri je godine igrao za Portsmouth, s kojim je 2008. osvojio FA Cup.
  4. TOTTENHAM - Tri je godine Niko proveo i na White Hart Laneu. Opet ga je vodio Redknapp.
  5. DINAMO KIJEV - U ukrajinskoj se momčadi baš i nije snašao, selio se i na posudbe.
  6. QPR - Otišao je na posudbu na Otok. S QPR-om je osigurao povratak u Premiership.
  7. NEW YORK COSMOS - Prije dva mjeseca potpisao je za ovaj američki klub.
Idi na 24sata

Komentari 23

  • Jebote Led 19.05.2016.

    Cuj bas im treba takav igrac,kako ne, imali bi vise koristi od Zdravka Škendera!

  • tomicalomica 19.05.2016.

    Ovaj Cico mi polako ide na živce, čitavu Nikinu karijeru tata pokušava prodati sina u poznate evropske klubove kao da menageri neznaju za njega ,, nedavno ga nudio Rijeci nisu ga htjeli , sad Rangersi a kad bi pitali starog on bi probao u Liverpool ili Arsenal naravno a lik jedva dobiva minutazu u Cosmosu, , inače mislim da je Niko fer i pristojan momak svjestan svojih mogućnosti, ali tata se trudi malo previše i to kroz cijelu karijeru

  • 18.05.2016.

    Ajde da konačno srušimo i taj mit. Niko nikad nije bio nikakav talent. Zato nikad nije ni igrao osim nešto na početku karijere u Dinamu, Hajduku i Portsmouthu. Sve drugo vječita rezerva i ozlijeđen. Nešto poput Daria Šimića, s tim da je Šimić barem bio rezerva u velikim klubovima. Nikad neću zaboraviti njegovu sramotnu sezonu kad je bio kapetan a Dinamo ispao u Ligu za bedaka. Dečko se doslovno šetao po terenu. Hvala bogu da ga je Mamić utrapio u Hajduk jer je tako otvorio prostor za Modrića u Dinamu koji se tada vratio s posudbe u Interu. Isto tako jedan od razlga zašto naša reprezentacija nije postigla ono što je mogla i trebala na SP u Njemačkoj je bilo forsiranje Nike koji nije imao kvalitetu za taj nivo nogometa, a na klupi mu je sjedio Modrić dok Dudua nije ni vodio. Niko ne može igrati ne vrhunski, nego niti prosječan nogomet, jer to zahtjeva predanost i profesionalizam, a on na to nije naučio, nego je sve u životu dobiajo zbog svog prezimena. Rezultat toga su silne ozljede u njegovoj karijeri. Svaka njemu čast za ono što je dao reprezentaciji, naročito na nekoliko važnih golova, a li ja sam uvjeren da je s njim bilo više štete nego koristi. On je jednostavno ne prespor, nego ultra prespor igrač za moderni nogomet. Nešto poput Antolića. Njegov tata je bio duplo bolji igrač od Nike Kranjčara, a ne bi me iznenadilo da je i danas u podmaklim godinama bolji od sina

Komentiraj...
Vidi sve komentare