To je to što me zanima!

Cico poručio: Ja sam se na Malti opekao, ali Čačić neće

Jedan od najvećih kikseva imali smo upravo na Malti. U rujnu 2005. Kranjčar je s Hrvatskom odigrao tek 1-1. Od igrača koji će sutra istrčati samo je Srna bio član...
Vidi originalni članak

U svakim kvalifikacijama dogodi se po jedan kiks. Hrvatska je svoj već iskoristila, javio nam se bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar.

Bilo kakve kalkulacije o plasmanu na Europsko prvenstvo, da bi bile izvedive, moraju sadržavati pobjedu na Malti. Druge nema. Tako je bilo i 2005. godine, no ono što je trebao biti ugodan izlet pretvorilo se u noćnu moru. Golom Nike Kranjčara Hrvatska je vodila 1-0, no izvjesni Stephen Wellmann zabio je u 74. minuti za 1-1. Šok, blamaža, nevjerica... Bio mu je to inače prvi i jedini gol u karijeri.

- Jako se dobro sjećam te utakmice. Na tribinama su bili veliki neredi i to je itekako utjecalo na atmosferu u momčadi. Igrači su pogledavali prema navijačima, letjele su stolice, policija je imala pune ruke posla. Nije nam bilo lako na terenu. Mi smo nakon te utakmice izašli još jači. Tri dana poslije pregazili smo Švedsku i otišli na Svjetsko prvenstvo bez poraza - kaže Cico.

Od igrača koji će sutra istrčati na Malti samo je Darijo Srna bio član te momčadi 2005. Igrao je i Josip Šimunić, koji je sad član stručnog stožera.

- Ja sam se tada opekao na Malti, ali uvjeren sam da ova Hrvatska neće. Vrlo dobro su shvatili što znači kad u utakmicu ne uđete kako treba. U Azerbajdžanu nisu bili loši, no nije ih htio gol. Ali Norveška... To mi je neshvatljivo, takav pristup, nezalaganje... Dobro je da sad znaju kako je to i na Malti će od prve minute pokazati tko je gazda - rekao je Kranjčar, koji trenutačno uživa u Kataru.

- Baš sam išao gledati naše boksače na Svjetskom prvenstvu. Filip Hrgović je odličan. Po mom laičkom mišljenju, bio je puno bolji od protivnika, u nekim segmentima ga je nadvisio. Trebao je pobijediti. On nije, ali Hrvatska na Malti hoće - nasmijao se za kraj Kranjčar.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • prcoje 12.10.2015.

    ne virujte ovomu,nalokan je!

  • prajdali 12.10.2015.

    Valjda se nećemo patiti sa Maltom.Važno je što prije ih načeti a onda će ići...........

  • daljinac 12.10.2015.

    Sigurno si se nalio ko deva !

Komentiraj...
Vidi sve komentare