Obavijesti

Sport

Komentari 36

Cico poručio: Ja sam se na Malti opekao, ali Čačić neće

Cico poručio: Ja sam se na Malti opekao, ali Čačić neće
2

Jedan od najvećih kikseva imali smo upravo na Malti. U rujnu 2005. Kranjčar je s Hrvatskom odigrao tek 1-1. Od igrača koji će sutra istrčati samo je Srna bio član...

VIDEO

U svakim kvalifikacijama dogodi se po jedan kiks. Hrvatska je svoj već iskoristila, javio nam se bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar.

Bilo kakve kalkulacije o plasmanu na Europsko prvenstvo, da bi bile izvedive, moraju sadržavati pobjedu na Malti. Druge nema. Tako je bilo i 2005. godine, no ono što je trebao biti ugodan izlet pretvorilo se u noćnu moru. Golom Nike Kranjčara Hrvatska je vodila 1-0, no izvjesni Stephen Wellmann zabio je u 74. minuti za 1-1. Šok, blamaža, nevjerica... Bio mu je to inače prvi i jedini gol u karijeri.

- Jako se dobro sjećam te utakmice. Na tribinama su bili veliki neredi i to je itekako utjecalo na atmosferu u momčadi. Igrači su pogledavali prema navijačima, letjele su stolice, policija je imala pune ruke posla. Nije nam bilo lako na terenu. Mi smo nakon te utakmice izašli još jači. Tri dana poslije pregazili smo Švedsku i otišli na Svjetsko prvenstvo bez poraza - kaže Cico.

Od igrača koji će sutra istrčati na Malti samo je Darijo Srna bio član te momčadi 2005. Igrao je i Josip Šimunić, koji je sad član stručnog stožera.

- Ja sam se tada opekao na Malti, ali uvjeren sam da ova Hrvatska neće. Vrlo dobro su shvatili što znači kad u utakmicu ne uđete kako treba. U Azerbajdžanu nisu bili loši, no nije ih htio gol. Ali Norveška... To mi je neshvatljivo, takav pristup, nezalaganje... Dobro je da sad znaju kako je to i na Malti će od prve minute pokazati tko je gazda - rekao je Kranjčar, koji trenutačno uživa u Kataru.

- Baš sam išao gledati naše boksače na Svjetskom prvenstvu. Filip Hrgović je odličan. Po mom laičkom mišljenju, bio je puno bolji od protivnika, u nekim segmentima ga je nadvisio. Trebao je pobijediti. On nije, ali Hrvatska na Malti hoće - nasmijao se za kraj Kranjčar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!
PRATITE PRIJENOS

LIVE Bayern - Real Madrid 2-1: Bavarci preokrenuli u nastavku!

Liga prvaka, polufinale: S jedne strane šest, s druge 14 naslova prvaka Europe. Real je poveo golom Vinicusa, no Sane je izjednačio za domaćine u u drugom poluvremenu, a potom je Kane zabio za 2-1

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna