To je to što me zanima!

'Cijela me Hrvatska zna po tom sedmercu koji sam promašio, ali barem sam postao popularan'

Kada ću se oprostiti od reprezentacije? Ne znam, imamo sada SP, pa, nadam se, Olimpijske igre i možda tamo sve okončam. No još ne mogu ništa reći, kazao je Zlatko Horvat
Vidi originalni članak

Nitko ga nije navikao vidjeti u nekom drugom dresu osim onom Zagreba i Hrvatske niti je itko očekivao, a ni on sam, da će u završnici karijere obući i treći dres. Zlatko Horvat, čovjek koji je obilježio zadnja dva desetljeća Zagreba, ljetos je preselio u Skoplje, s 36 godina prvi put napustio Zagreb i potpisao za Metalurg.

- I opet bih učinio isto, bez razmišljanja - rekao je naš dobri Zlaja za makedonski 24rakomet.

POGLEDAJTE VIDEO: Horvat kod Šebalja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Baš mi je dobro ovdje. Imam jednogodišnji ugovor, ali moguće je da ostanem duže. Malo je ljudi, zapravo, znalo da bih mogao otići iz Zagreba, pa ni Metalurg, ali ovdje su u klubu, unatoč korona virusu, ostali uporni i najkonkretniji. U Zagrebu sam uvijek imao sve i, iskreno, nisam ni htio ići i samo me neka luda ponuda mogla odvući. Žalim možda što nisam u Zagrebu završio karijeru da sve ispadne kao prava bajka. No trebao sam promjenu i ovo je bio zadnji vlak da odem u inozemstvo.

I dalje igra 60 minuta bez problema, na što je ionako navikao u Zagrebu i dobar dio u reprezentaciji u kojoj sada opet ima Čupićevu pomoć. Ali, nije baš navikao na dugačka putovanja autobusom kakvo je bilo prošlotjedno od Skoplja do španjolskog Leona.

- Da, nikad se duže nisam vozio u autobusu, ha, ha.

Zagrebu ne ide?

- Ne igraju toliko loše, malo im je nedostajalo i sreće. Trebali su pobijediti Vardar u polufinalu SEHA lige. A upravo titula u SEHA ligi sa Zagrebom usred Skoplja 2013. i dalje je moja najdraža. Jedino što mi je žao da nisam ostvario dječački san i osvojio Ligu prvaka. Bili smo nekoliko puta u šansi, imali dobru momčadi, ali triput smo izgubili u četvrtfinalu od kluba koji je kasnije postao prvak Europe - rekao je Zlaja, pa se sjetio i svog najtežeg trenutka.

- Promašeni sedmerac protiv Norveške u polufinalu SP-a 2017. Cijela me Hrvatska poznaje po tome, ha,ha. Ali, dobro, ispao je dobar PR za mene, postao sam jako popularan. Kada ću se oprostiti od reprezentacije? Ne znam, imamo sada SP, pa, nadam se, Olimpijske igre i možda tamo sve okončam. No još ne mogu ništa reći.
 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Momentum91 03.12.2020.

    Ja te pamtim po borbenosti i koliko puta si samo davao ključne golove za Hrvatsku,ti si jedan od najboljih igrača Hr u zadnjih 20 god,hvala ti za sve,ja ti ne zamjeram taj sedmerac,jesam taj trenutak bio ljut na tebe ali to se može desiti svakome i najboljima tako da s moje strane ti si legenda Hr rukometa! :)

  • nogometnaprica 03.12.2020.

    Cijela hrvatska te zna po tome što si naša rukometna legenda. Neznam što si reducirao sve na taj sedmerac... sretno i dalje u karijeri!

  • odcentramalonadesno 03.12.2020.

    Ništa ti nisi kriv kod tog sedmerca. Pravi trener bi rekao " Dule ti kao najbolji na svijetu uzmi loptu i zabij taj sedmerac " a ne dati tebi da pucaš koji si već jednog promašio !

Komentiraj...
Vidi sve komentare