To je to što me zanima!

Čiju ponudu čeka? Niko Kovač i drugi put odbio 'svoju' Herthu

Bivši je hrvatski izbornik bez posla od 3. studenog, nakon što je u Bayernu dobio otkaz. U Berlinu je rođen, u Herthi je počeo karijeru, pa se vratio 2003. No, dvaput je ove sezone odbio klupu...
Vidi originalni članak

Hertha je riješila najvažnije klupsko pitanje: kako tvrdi Bild, novi je trener Bruno Labbadia (54). On će ovih dana potpisati ugovor do 2022. i zamijeniti Alexandera Nourija (40).

Labbadia je bez posla 16 mjeseci, otkako je napustio Wolfsburg u ljeto 2019. Idući tjedan preuzima 13. momčad Bundeslige.

Radio je u Darmstadtu, Fürthu, Leverkusenu, HSV-u, Stuttgartu i Wolfsburgu.

No, nije bio prva Herthina želja, klub iz Berlina htio je Niku Kovača, ali kao i u studenom kad je smijenjen Ante Čović, bivši je hrvatski izbornik odbio.

Hertha je u sezonu ušla s Jürgenom Klinsmannom na klupi, u veljači je preuzeo njegov pomoćnik Nouri, ali igra je bila loša, pogotovo obrambeno, jer momčad je primila 11 golova u četiri utakmice. Sad je, procijenili su čelnici, pravo vrijeme za promjenu jer tko zna kad će se sezona nastaviti, a treninzi polako počinju, pa novi trener ima vremena posložiti stvari.

Herthini, igrači nakon tri tjedna stanke, u ponedjeljak su počeli trenirati u grupama po osam. Fokus je vratiti se u tjelesnu formu.

Kovač nije objasnio (barem u javnosti) zašto je odbio, bez posla je od 3. studenog, više od pet mjeseci, nakon što je u Bayernu dobio otkaz poslije poraza 5-1 od Eintrachta.

U Berlinu je rođen, a u Herthi je počeo karijeru, igrao do 1996. i prvog transfera (u Leverkusen), a vratio se nakon velike karijere u Bayeru, HSV-u i Bayernu, te u 'svom' berlinskom klubu igrao od 2003. do 2006.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Boki8 09.04.2020.

    Herta je institucija za njega. Prije da ce u Zrinjski ili nesto tako.

  • Zagrebacki Plavi 09.04.2020.

    Ceka Dinamo :)

  • 09.04.2020.

    Briga me za njega. Očito ima novaca. A ja nemam ni plaću

Komentiraj...
Vidi sve komentare