To je to što me zanima!

Čileanski milijarder hrvatskih korijena rastura na reliju Dakar

Iza nas je četvrta od ukupno deset etapa Relija Dakar koji se ove godine u cijelosti vozi u Peruu. Hrvatska posada Šaškin - Bitterman četvrtu su etapu odvozili vrlo dobro i unatoč problemima ugrabili 46. mjesto
Vidi originalni članak

Napokon dobre vijesti za Cro Dakar Team, odnosno hrvatsku posadu Šaškin - Bitterman.

Nakon ogromnih problema u trećoj etapi kad su pukli mjenjač i guma, a prijetila je diskvalifikacija, pojavili su se novi, ali Hrvati ne odustaju.  CAM AM vozilo od 192 konja izdržalo je četvrtu etapu što je Šaškinu i Bittermanu omogućilo vrhunsku vožnju i proboj sa 72. na 46. mjesto u ukupnom poretku vozača, ali nakon utrke javio se Daniel Šaškin za Startnews i kazao kako su cijelu noć popravljali servo i dizalicu.

Šaškin i Bitterman su i u ozbiljnoj konkurenciji za Fair play nagradu jer su 20 kilometara šlepali Francuze kojima je to u konačnici omogućilo borbu za vrh. Oni su se sa startnim brojem 27 nakon nesebične pomoći Hrvata uspeli na 25. mjesto. 

Oduševio čileanski Hrvat

 U prvih deset dvije su Toyote, šest Minija i dva Peugeota.

Sjajan u 4. etapi, ali i u ukupnom poretku je čileanski Hrvat Boris Garafulić

Jedan od najbogatijih ljudi u Čileu hrvatskih je korijena. Vlasnik je rudnika i strastveni relijaš s impresivnim rezultatima na zadnjih nekoliko relija Dakar: završavao je 11. pa 12., a prošle godine, na reliju koji je prolazio kroz Peru, Argentinu i Boliviju, završio je na vrlo dobrom 13. mjestu. 

Garafulić je i ove godine po kladionicama vrlo visoko, na 12.-13. mjestu favorita za pobjedu na ovom reliju.

Završio je 4. etapu od 511 kilometara kao 9. a na istom je mjestu i u ukupnom poretku. Dionicu od Arequipae do Tacne najbrže je odvozio Nasser Al-Attiyah u Toyoti. Peterhansel u Miniju zakasnio 1 min 52 sekundu, a više od osam minuta zakašnjenja zabilježio je također u Miniju Jakub Przygoñski.

Četvrtoplasirani Nani Roma zahvaljuje Miniju na odličnom rezultatu (+ 8 min 49"), a petoplasirani je Sebastien Loeb u Peugeotom sa zakašnjenjem veći. od 12 minuta. I šesti i sedmi i osmi i deveti bili su vozači Minija. Posljednji od njih u nizu je Boris Garafulić sa zaostatkom od 32 minute i 33 sekunde. Na 10 je mjestu završio Harry Hunt u Peugeotu, a potom su kroz cilj prošle i tri Toyote.

Kataranin vodi

Nasser Al-Attiyah u Toyoti vodi u ukupnom poretku s prednošću od 8 minuta i 55 sekundi ispred najtrofejnijeg vozača Dakara, Stephana Peterhansela. Njega slijedi klupski vozač Nani Roma koji kasni 20 minuta, a Jakub Przygoñski još dvije minute više. Među prvih deset dvije su Toyote, šest Minija i dva Peugeota.

Hrvatska posada Šaškin - Bitterman drži 46. mjesto u ukupnom poretku te je i dalje u igri, ali pitanje je koliko će automobil izdržati.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • danijel23 11.01.2019.

    Loeb vozi dakar, zanimljivo, ne pratim toliko dakar pa neznam da li mu prva utrka il nije

  • 11.01.2019.

    Od ovih Hrvata-Čileanaca,Hrvata-Argentinaca, Hrvata-Amerikanaca,Kanađana,Australianaca, Novo Zelanđana..... doslovno dobivam bolove u preponama. Što ne rasprodaju sve što imaju i dosele se u Hrvatsku. Moš' misliti.

  • Dr.Gonzo. 11.01.2019.

    Pariz-Dakar se vozi u Peruu ? Nema ovo ni smisla pratit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare