Obavijesti

Sport

Komentari 9

Čileanski milijarder hrvatskih korijena rastura na reliju Dakar

Čileanski milijarder hrvatskih korijena rastura na reliju Dakar
1

Iza nas je četvrta od ukupno deset etapa Relija Dakar koji se ove godine u cijelosti vozi u Peruu. Hrvatska posada Šaškin - Bitterman četvrtu su etapu odvozili vrlo dobro i unatoč problemima ugrabili 46. mjesto

VIDEO

Napokon dobre vijesti za Cro Dakar Team, odnosno hrvatsku posadu Šaškin - Bitterman.

Nakon ogromnih problema u trećoj etapi kad su pukli mjenjač i guma, a prijetila je diskvalifikacija, pojavili su se novi, ali Hrvati ne odustaju.  CAM AM vozilo od 192 konja izdržalo je četvrtu etapu što je Šaškinu i Bittermanu omogućilo vrhunsku vožnju i proboj sa 72. na 46. mjesto u ukupnom poretku vozača, ali nakon utrke javio se Daniel Šaškin za Startnews i kazao kako su cijelu noć popravljali servo i dizalicu.

Držte nam palčeve, jer “bolid” nema serva, nemamo dizalicu, Saši ne rade instrumenti, motor se ponovo pregrijava, gubimo povremeno vezu i jurimo u bivak popraviti što se može! Nažalost, servis ne radi! Iznenađenja ne prestaju, a danas smo povremeno bili odlični.

Objavljuje START u Četvrtak, 10. siječnja 2019.

Šaškin i Bitterman su i u ozbiljnoj konkurenciji za Fair play nagradu jer su 20 kilometara šlepali Francuze kojima je to u konačnici omogućilo borbu za vrh. Oni su se sa startnim brojem 27 nakon nesebične pomoći Hrvata uspeli na 25. mjesto. 

Oduševio čileanski Hrvat

 U prvih deset dvije su Toyote, šest Minija i dva Peugeota.

Sjajan u 4. etapi, ali i u ukupnom poretku je čileanski Hrvat Boris Garafulić

Jedan od najbogatijih ljudi u Čileu hrvatskih je korijena. Vlasnik je rudnika i strastveni relijaš s impresivnim rezultatima na zadnjih nekoliko relija Dakar: završavao je 11. pa 12., a prošle godine, na reliju koji je prolazio kroz Peru, Argentinu i Boliviju, završio je na vrlo dobrom 13. mjestu. 

Garafulić je i ove godine po kladionicama vrlo visoko, na 12.-13. mjestu favorita za pobjedu na ovom reliju.

Završio je 4. etapu od 511 kilometara kao 9. a na istom je mjestu i u ukupnom poretku. Dionicu od Arequipae do Tacne najbrže je odvozio Nasser Al-Attiyah u Toyoti. Peterhansel u Miniju zakasnio 1 min 52 sekundu, a više od osam minuta zakašnjenja zabilježio je također u Miniju Jakub Przygoñski.

Dakar Rally - 2019 Peru Dakar Rally - Stage 4 (Truck/Car) from Arequipa to Tacna, Peru

Četvrtoplasirani Nani Roma zahvaljuje Miniju na odličnom rezultatu (+ 8 min 49"), a petoplasirani je Sebastien Loeb u Peugeotom sa zakašnjenjem veći. od 12 minuta. I šesti i sedmi i osmi i deveti bili su vozači Minija. Posljednji od njih u nizu je Boris Garafulić sa zaostatkom od 32 minute i 33 sekunde. Na 10 je mjestu završio Harry Hunt u Peugeotu, a potom su kroz cilj prošle i tri Toyote.

Kataranin vodi

Nasser Al-Attiyah u Toyoti vodi u ukupnom poretku s prednošću od 8 minuta i 55 sekundi ispred najtrofejnijeg vozača Dakara, Stephana Peterhansela. Njega slijedi klupski vozač Nani Roma koji kasni 20 minuta, a Jakub Przygoñski još dvije minute više. Među prvih deset dvije su Toyote, šest Minija i dva Peugeota.

Driver Carlos Sainz, of Spain, works on his Mini after it broke down during the third stage of the Dakar Rally between San Juan de Marcona and Arequipa, Peru

Hrvatska posada Šaškin - Bitterman drži 46. mjesto u ukupnom poretku te je i dalje u igri, ali pitanje je koliko će automobil izdržati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja