To je to što me zanima!

Čilić i Karlović prošli u polufinala, Ljubičić ispao

Marin Čilić je neočekivano lako prošao Gulbisa, Karlović je kroz dramatična tri tie-breaka dobio Berdycha, a Ljubičića je zaustavio Falla
Vidi originalni članak

S dva puta po 6-4 Marin Čilić je izborio polufinale ATp turnira u ruskom Sankt Petersburgu. Mladi Međugorac u četvrtfinalu je pobijedio Latvijca Ernestsa Gulbisa, 47. igrača svijeta. Ova se pobjeda nadovezala na onu nad Davidenkom i sada je pred Čilićem izazov polufinala.
A do njega je Marin stigao - igrom. Nije servirao najbolje (9 aseva i 50% prvog servisa), ali je ipak imao čak 9 prilika za obrat. Osvojio je 12 poena više od protivnika i nakon sat i 25 minuta igre izborio polufinalni meč protiv Španjolca Verdasca.
U polufinale je otišao i Ivo Karlović. I to kako dramatično. Protiv Čeha Tomasa Berdycha igrao je tri tie-breaka, a u trećem je odigrano ukupno 28 poena. Ivo je spasio sedam meč lopti, a svoju petu je iskoristio. Od tri dvostruke servis greške dvije je napravio u trinaestoj igri trećeg seta, no Berdychu nije bilo dovoljno. Za dva i pol sata Karlović je opalio čak 38 aseva! Meč u Ivinom osebujnom stilu... Kroz maksimalan broj gemova došao je do polufinala i - Rogera Federera.
Ogled s najboljim tenisačem današnjice Karlović je izborio sa 86% poena osvojenih nakon prvog servisa i nešto boljim reternom od protivnika. Propustio je dvije prilike za break, a Čeh samo jednu. Hrvatski 'div' osvojio je 12 poena više od protivnika i mogao bi i Federeru priuštiti određene probleme. Meč je na rasporedu u subotu u 16 sati, uz izravni prijenos na Eurosportu.
Ivan Ljubičić završio je svoj nastup u Lyonu. U četvrtfinalu turnira zaustavio ga je Kolumbijac Alejandro Falla. Ljubo je izgubio 5-7, 7-6, 5-7 meč u kojem nije imao niti jednu break šansu. Falla ih je imao deset i iskoristio dvije. Drugu u posljednjem gemu meča, u 12. igri trećeg seta. Ljubičić je spasio tri meč-lopte, na četvrtu je Kolumbijac sjajno reagirao i otišao u polufinale...
Ivana je u ovom meču služio samo servis. Ispalio je ukupno 30 aseva i imao 60% prvog servisa. Napravio je i četiri dvostruke greške, a na Fallin servis osvojio je tek 21 poen.

SANKT PETERSBURG:
Čilić - Gulbis 6-4, 6-4
BASEL:
Karlović - Berdych 6-7 (5), 7-6 (2), 7-6 (13)
LYON:
Ljubičić - Falla 5-7, 7-6 (3), 5-7

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare