Obavijesti

Sport

Komentari 0

Čilić i Karlović prošli u polufinala, Ljubičić ispao

Čilić i Karlović prošli u polufinala, Ljubičić ispao
3

Marin Čilić je neočekivano lako prošao Gulbisa, Karlović je kroz dramatična tri tie-breaka dobio Berdycha, a Ljubičića je zaustavio Falla

VIDEO

S dva puta po 6-4 Marin Čilić je izborio polufinale ATp turnira u ruskom Sankt Petersburgu. Mladi Međugorac u četvrtfinalu je pobijedio Latvijca Ernestsa Gulbisa, 47. igrača svijeta. Ova se pobjeda nadovezala na onu nad Davidenkom i sada je pred Čilićem izazov polufinala.
A do njega je Marin stigao - igrom. Nije servirao najbolje (9 aseva i 50% prvog servisa), ali je ipak imao čak 9 prilika za obrat. Osvojio je 12 poena više od protivnika i nakon sat i 25 minuta igre izborio polufinalni meč protiv Španjolca Verdasca.
U polufinale je otišao i Ivo Karlović. I to kako dramatično. Protiv Čeha Tomasa Berdycha igrao je tri tie-breaka, a u trećem je odigrano ukupno 28 poena. Ivo je spasio sedam meč lopti, a svoju petu je iskoristio. Od tri dvostruke servis greške dvije je napravio u trinaestoj igri trećeg seta, no Berdychu nije bilo dovoljno. Za dva i pol sata Karlović je opalio čak 38 aseva! Meč u Ivinom osebujnom stilu... Kroz maksimalan broj gemova došao je do polufinala i - Rogera Federera.
Ogled s najboljim tenisačem današnjice Karlović je izborio sa 86% poena osvojenih nakon prvog servisa i nešto boljim reternom od protivnika. Propustio je dvije prilike za break, a Čeh samo jednu. Hrvatski 'div' osvojio je 12 poena više od protivnika i mogao bi i Federeru priuštiti određene probleme. Meč je na rasporedu u subotu u 16 sati, uz izravni prijenos na Eurosportu.
Ivan Ljubičić završio je svoj nastup u Lyonu. U četvrtfinalu turnira zaustavio ga je Kolumbijac Alejandro Falla. Ljubo je izgubio 5-7, 7-6, 5-7 meč u kojem nije imao niti jednu break šansu. Falla ih je imao deset i iskoristio dvije. Drugu u posljednjem gemu meča, u 12. igri trećeg seta. Ljubičić je spasio tri meč-lopte, na četvrtu je Kolumbijac sjajno reagirao i otišao u polufinale...
Ivana je u ovom meču služio samo servis. Ispalio je ukupno 30 aseva i imao 60% prvog servisa. Napravio je i četiri dvostruke greške, a na Fallin servis osvojio je tek 21 poen.

SANKT PETERSBURG:
Čilić - Gulbis 6-4, 6-4
BASEL:
Karlović - Berdych 6-7 (5), 7-6 (2), 7-6 (13)
LYON:
Ljubičić - Falla 5-7, 7-6 (3), 5-7

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...