To je to što me zanima!

Čilić izvukao Mathieua, Mirjana Lučić-Baroni na 8. nositeljicu

Održan je ždrijeb glavnog turnira Wimbledona. Marin Čilić igrat će protiv Paul-Henrija Mathieua, Lučić-Baroni ide na Viktoriju Azarenku, Ivo Karlović na Dančevića
Vidi originalni članak

Dan nakon završetka kvalifikacija i tri dana uoči starta glavnog dijela najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona održan je ždrijeb u londonskom All England Clubu. Hrvatska će imati osmero predstavnika, od čega trojicu u muškom dijelu natjecanja.

Tenisači

Najbolje rangiranom hrvatskom tenisaču i 26. nositelju Marinu Čiliću u prvom će se kolu suprotstaviti Francuz Paul-Henri Mathieu protiv kojeg ima pozitivan omjer pobjeda i poraza 4-3, no zadnja četiri meča dobio je Marin. Zanimljivo je da su već igrali u Wimbledonu prije šest godina. Tada je u drugom kolu Čilić slavio u setovima 3-1.

Ivo Karlović, 29. nositelj, na startu turnira gdje je 2009. igrao četvrtfinale očekuje ga meč protiv Kanađanina srpskog porijekla Franka Dančevića. Prođe li prvo kolo i pobjednika dvoboja Duddyja Sele i Mihajla Kukuškina, u trećem bi se kolu mogao susresti s Rafaelom Nadalom.

Kvalifikant Ante Pavić u svojem će drugom nastupu na Grand Slamu nakon Roland Garrosa zaigrati protiv Kolumbijca Alejandra Falle, finalista netom završenog ATP turnira u Halleu i 54. tenisača svijeta.

Tenisačice

U ženskom dijelu ždrijeba najviše pažnje od hrvatskih tenisačica privlači sraz Mirjane Lučić-Baroni i osme nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke. Prošle je godine ostvarila jednu, a pretprošle dvije pobjede u All England Clubu. Još se pamti njeno senzacionalno polufinale sa 17 godina davne 1999.

Petra Martić izazvat će 76. tenisačicu svijeta Lourdes Domínguez Lino iz Španjolske. U istom dijelu ždrijeba nalazi se i Ajla Tomljanović kojoj je protivnica domaća igračica Heather Watson, tako da bi do hrvatskog dvoboja moglo doći u trećem kolu.

Donni Vekić dodijeljena je 21. nositeljica, Talijanka Roberta Vinci s kojom dosad nije igrala, dok će kvalifikantica Ana Konjuh u svom prvom seniorskom meču u Wimbledonu (prije dvije godine igrala je finale parova za juniorke) zaigrati protiv rođene Splićanke Marine Eraković čija je obitelj emigrirala u Novi Zeland kada je imala šest godina.

Hrvati u Wimbledonu

  • Marin Čilić (26) – Paul-Henri Mathieu (Francuska)
  • Ante Pavić – Alejandro Falla (Kolumbija)
  • Ivo Karlović (29) – Frank Dančević (Kanada)
  • Ajla Tomljanović – Heather Watson (Velika Britanija)
  • Petra Martić – Lourdes Domínguez Lino (Španjolska)
  • Donna Vekić – Roberta Vinci (Italija, 21)
  • Mirjana Lučić-Baroni – Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 8)
  • Ana Konjuh – Marina Eraković (Novi Zeland)
Idi na 24sata

Komentari 9

  • TennisStarAndLegend 20.06.2014.

    Cure imaju dosta tezak zdrijeb no nista nemoguce.Karlovic i Cilic mogu daleko.Od Cilica ocekujem drugi tjedan,ako nece na wimbledonu napraviti neki bolji rezultat gdje ce...Sta ce tice glavnih Rafa ima najgori zdrijeb i ako uzmemo u obzir zadnje 2g i nedavni nastup u halleu bit ce mu pakleno tesko no ako koga ne treba podcijeniti to je on.Murray ima najlaksi zdrijeb i morao bi doci do polufinala.Djokofolirant na izgled tezi zdrijeb(berdych(Cilic,tsonga,) no to su 2 marionete koje kad ga vide na terenu plesu kako on kaze tako da ce i on vjerovatno do polufinala bez problema.I na kraju najvazniji Roger ima solidan zdrijeb,zadovoljavajuci,najtezi wawrinka do polufinala koji lako moze ranije ispasti.U polufinalu Rafa no velike sanse da ispadne i prije tako da ako Roger bude na nivou u finale bi trebao uci bez velikih muka,no to je wimbledon,GS sa najvise iznenadjenja!!!No ne sumnjam u 8.naslov! Cmon!!!

  • user_66879 20.06.2014.

    Ivo bi vrlo lako mogao dobiti Nadala ukoliko Nadal dođe do 3 kola :D.

  • volimje 20.06.2014.

    Konstantno pratim karijeru Mirjane Lučić, drago mi je da može živjeti od tenisa. Bolje grob, nego rob!

Komentiraj...
Vidi sve komentare