Obavijesti

Sport

Komentari 9

Čilić izvukao Mathieua, Mirjana Lučić-Baroni na 8. nositeljicu

Čilić izvukao Mathieua, Mirjana Lučić-Baroni na 8. nositeljicu
9

Održan je ždrijeb glavnog turnira Wimbledona. Marin Čilić igrat će protiv Paul-Henrija Mathieua, Lučić-Baroni ide na Viktoriju Azarenku, Ivo Karlović na Dančevića

VIDEO

Dan nakon završetka kvalifikacija i tri dana uoči starta glavnog dijela najpoznatijeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona održan je ždrijeb u londonskom All England Clubu. Hrvatska će imati osmero predstavnika, od čega trojicu u muškom dijelu natjecanja.

Tenisači

Najbolje rangiranom hrvatskom tenisaču i 26. nositelju Marinu Čiliću u prvom će se kolu suprotstaviti Francuz Paul-Henri Mathieu protiv kojeg ima pozitivan omjer pobjeda i poraza 4-3, no zadnja četiri meča dobio je Marin. Zanimljivo je da su već igrali u Wimbledonu prije šest godina. Tada je u drugom kolu Čilić slavio u setovima 3-1.

Ivo Karlović, 29. nositelj, na startu turnira gdje je 2009. igrao četvrtfinale očekuje ga meč protiv Kanađanina srpskog porijekla Franka Dančevića. Prođe li prvo kolo i pobjednika dvoboja Duddyja Sele i Mihajla Kukuškina, u trećem bi se kolu mogao susresti s Rafaelom Nadalom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kvalifikant Ante Pavić u svojem će drugom nastupu na Grand Slamu nakon Roland Garrosa zaigrati protiv Kolumbijca Alejandra Falle, finalista netom završenog ATP turnira u Halleu i 54. tenisača svijeta.

Tenisačice

U ženskom dijelu ždrijeba najviše pažnje od hrvatskih tenisačica privlači sraz Mirjane Lučić-Baroni i osme nositeljice, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke. Prošle je godine ostvarila jednu, a pretprošle dvije pobjede u All England Clubu. Još se pamti njeno senzacionalno polufinale sa 17 godina davne 1999.

Petra Martić izazvat će 76. tenisačicu svijeta Lourdes Domínguez Lino iz Španjolske. U istom dijelu ždrijeba nalazi se i Ajla Tomljanović kojoj je protivnica domaća igračica Heather Watson, tako da bi do hrvatskog dvoboja moglo doći u trećem kolu.

Donni Vekić dodijeljena je 21. nositeljica, Talijanka Roberta Vinci s kojom dosad nije igrala, dok će kvalifikantica Ana Konjuh u svom prvom seniorskom meču u Wimbledonu (prije dvije godine igrala je finale parova za juniorke) zaigrati protiv rođene Splićanke Marine Eraković čija je obitelj emigrirala u Novi Zeland kada je imala šest godina.

Hrvati u Wimbledonu

  • Marin Čilić (26) – Paul-Henri Mathieu (Francuska)
  • Ante Pavić – Alejandro Falla (Kolumbija)
  • Ivo Karlović (29) – Frank Dančević (Kanada)
  • Ajla Tomljanović – Heather Watson (Velika Britanija)
  • Petra Martić – Lourdes Domínguez Lino (Španjolska)
  • Donna Vekić – Roberta Vinci (Italija, 21)
  • Mirjana Lučić-Baroni – Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 8)
  • Ana Konjuh – Marina Eraković (Novi Zeland)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka