To je to što me zanima!

Čilić u finalu nakon tri godine!

Marin Čilić je izborio finale Stuttgarta nakon što mu je Rodionov predao polufinalni meč pri rezultatu 6-3, 1-0. Hrvatski tenisač će u nedjelju u finalu igrati protiv Augera-Aliassimea
Vidi originalni članak

Loša forma i porazi su očito iza Marina Čilića koji se preporodio dolaskom travnate sezone. Nakon uvjerljive predstave protiv Kanađanina Shapovalova u četvrtfinalu, hrvatski tenisač je danas izborio finale turnira u Stuttgartu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U polufinalu je igrao protiv Austrijanca Jurija Rodionova koji mu je predao meč, pri rezultatu 6-3, 1-0, nakon što mu je oduzeo servis na početku drugog seta. Čilić je bio dominantan protiv 142. tenisača svijeta i bilo je samo pitanje koliko vremena će mu trebati za finale. Rodionov nije izgledao tijekom meča kao netko tko ima probleme s ozljedom, ali je na kraju očito odlučio skratiti muke i sebi i Marinu pa je predao meč.

U prvom setu su obojica držala servis do osmog gema kada je naš tenisač iskoristio drugu break loptu. U sljedećem gemu je potvrdio i break i set. Nakon nešto slabijeg izdanja protiv Shapovalova, Marinov servis je danas opet bio fantastičan. 

Pogodio je sedam aseva, a na prvom servisu je osvojio 13 od 13 poena. Čiliću će ovo biti prvo finale nakon tri godine kada je u Queen'su pobijedio Novaka Đokovića. Kao prepreka na putu do 18. turnira u karijeri stajat će mu Kanađanin Felix Auger-Aliassime. U jedina dva dvoboja bolji je bio Hrvat, posljednji put u studenom prošle godine.

Marinov subotnji posao još nije završio, u poslijepodnevnim satima ga očekuje polufinalni dvoboj parova. Kako bi u nedjelju imao dvostruko finale, s kumom Ivanom Dodigom mora pobijediti Behara i Escobara.

 

Idi na 24sata

Komentari 76

  • KLM0810 13.06.2021.

    Cuveni turnir, svaka cast Marine, sav svjetski krem tenisa je tu, ahahahahahaha

  • Dustov 12.06.2021.

    Marin vidim nastupa i na atp-u u LONDONU a tsitsipas prijavljen za halle koji teško da će igrati. AKO Rafa otkaže wimbledon gdje i nije neki favorit, ne vidim ko nolu može dobiti na svetoj travi. 

  • Prki 12.06.2021.

    Sjekire će početi padati s neba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare