To je to što me zanima!

Ćiro: Neutješan sam, preminuo je Davor Braun, igrao je 1982.

Davor Braun rođen je u Zagrebu 1963. godine. Igrao je za Dinamo, a kratko je nosio i dres LASK-a iz Linza. Bio je član Dinamove generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka
Vidi originalni članak

Davor Braun preminuo je u 57. godini života. Sin je Dinamove legende Mirka "Čarlija" Brauna, a i sam je nosio dres zagrebačkog kluba. S 19 je godina 1982. godine osvojio naslov prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je član jedne od najslavnijih Dinamovih generacija u povijesti. U Dinamu je igrao u dva navrata, a kratko je nosio dres i austrijskog LASK-a iz Linza.

Davor je igrao na poziciji braniča. Za Dinamo je u sezoni kad su osvojili naslov prvaka imao dva nastupa.

Karijeru je Braun završio sa 27 godina, a onda je postao biznismen. Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.

- Neutješan sam, jako me pogodila ova vijest. Davor i ja smo bili prijatelji 40 godina - rekao nam je tužnim glasom Ćiro Blažević i dodao:

- Davor je umro iznenada, nikad nije bolovao. Strašno je kad ovako ode jedan mlad čovjek. Ne mogu doći k sebi. Sjedim i ne mičem se već neko vrijeme. On je bio veliki domoljub, sjajan čovjek. 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mario.kuljko@gmail.com 13.03.2020.

    Škorić,Brnčić,Belin,Braun,Matoš,Čerček,Zambata,Senzen, to su bili igrači ali nemogu se sjetiti ko još Spokoj mu dusi!!!!!

  • bbbvodice 13.03.2020.

    Davore, počivaj u miru.

  • 13.03.2020.

    Kada je dinamo dosao 82 god na pripreme na vlašić,tad sam imao 16 god.Na tim pripremama dinamo je odrigao prijateljsku utakmicu sa nk lašvom bilo 7:0 za dinamo.Taj dan nikada necu zaboravit,jer sam tad prvi put vidio dinamov dres i sve dinamove majstore.Dinamo,dinamo...Braune laka ti hrvatska zemlja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare