To je to što me zanima!

Zašto se utakmice igraju preko 100 minuta na SP-u? Collina je objasnio: Želimo biti precizni

Razmislite ako smo vidjeli tri gola, slavlje traje oko minute, minute i pol. Tako da s time već gubite pet minuta. Želimo biti precizni, a ako se uključi VAR to je već izračunato na vrlo precizan način, objasnio je bivši sudac
Vidi originalni članak

Sveukupno smo na utakmicama Svjetskog prvenstva koje su odigrane u utorak pogledali 47 minuta sudačke nadoknade, nešto što nikako nije uobičajeno. Upozoravalo se na to i prije ovog SP-a, ali neuobičajeno je to vidjeti.

Tako na utakmici Engleske protiv Irana mogli vidjeti čak 10 minuta sudačke nadoknade pri rezultatu 6-1 u drugom poluvremenu, pedantno, nema što. Pedantno ili bespotrebno, o tome bi se dalo raspravljati, ali sve su to direktive za suce.

A SJEDALICE PRAZNE Kog oni muljaju? Kapacitet stadiona je 40.000, a domaćini objavili ovu brojku gledatelja!?

Veliki Pierluigi Collina objasnio je zašto se nadoknada tolika.

- Već se u Rusiji izgubljeno vrijeme preciznije nadoknađivalo, a rekli smo svima da ne budu iznenađeni ako vidimo četvrtog suca s velikom brojkom koja pokazuje nadoknadu. Bilo to šest, sedam, osam minuta. Ako želite više vremena u igri, potrebno je više nadoknade - rekao je pa nastavio:

- Razmislite ako smo vidjeli tri gola, slavlje traje oko minute, minute i pol. Tako da s time već gubite pet minuta. Želimo biti precizni, a ako se uključi VAR to je već izračunato na vrlo precizan način. 

Tako da sad igrači moraju paziti na sve. Zamjene, izležavanja, slavlja, sve će se to nadoknaditi. A mi ćemo gledati malo veći broj minuta u prijenosima.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • mseh 22.11.2022.

    Kod nas se tako već igra, pogotovo kada treba gol pravednicima s juga

  • 22.11.2022.

    Mislim da pri rezultatu 6-1 nije potrebna nikakva nadoknada. glupost. ako je rezultat aktivan zasto ne? ionako vecina ekipa se izlezava i trosi vrijeme na razno razne nacine.

  • Antitovar* *_541 22.11.2022.

    Ajdugu se produzi tak dugo dok ajdug ne izjednaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare