To je to što me zanima!

Bornu Ćorića čeka duga stanka: Nije mi bitno kad ću se vratiti...

Pozdrav svima, trenutno sam u New Yorku gdje sam u utorak operirao desno rame. Već neko vrijeme imam bolove u ramenu. Nakon razgovora s liječnicima shvatio sam kako je operacija najbolja opcija, napisao je hrvatski tenisač Borna Ćorić
Vidi originalni članak

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (24) se duže vrijeme borio s bolnim desnim ramenom. Sve je počelo na Australian Openu ove godine, posljednji turnir odigrao je u veljači u Rotterdamu i nadao se kako će rehabilitacija i odmor zacijeliti ozljedu. Propustio je Miami i nekoliko turnira na zemlji, no, pomaka nije bilo pa se morao odlučiti na posljednju opciju koja mu je bila na pameti. A to je operacija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bilo je neizbježno. Nije bilo smisla trpjeti bol već je morao razmišljati dugoročno. Bio je svjestan da mu samo operacija može garantirati rješenje svih problema i uvjet kako bi sljedeću sezonu dočekao maksimalno spreman.

Ćorić je prije nekoliko dana otputovao u New York na operaciju desnog ramena, a danas je objavio kako je operaciju uspješno izvršio u utorak. To je napravio u Bolnici za posebne operacije (Hospital for Special Surgery) kod čuvenog kriruga Davida Altcheka, koji je operirao brojne poznate sportaše.

- Pozdrav svima, trenutno sam u New Yorku gdje sam jučer operirao desno rame. Već neko vrijeme imam bolove u ramenu i unatoč isprobavanju nekoliko tehnika oporavka, bilo je jasno da je potrebno trajnije rješenje. Nakon razgovora s vodećim liječnicima zajedno sa svojim timom, zaključio sam da je najbolja opcija operacija - napisao je na Facebooku najbolje rangirani hrvatski tenisač pa nastavio:

- Operacija je prošla izuzetno dobro, vrlo sam zahvalan timu i liječniku Davidu Altcheku. Sada je vrijeme za oporavak i naporni rad da se što prije vratim na teren. Hvala svima na podršci - zaključio je Ćorić.

Prve prognoze za oporavak su od sedam do osam tjedana, ali Borna ne razmišlja o tome. 'Neću se žuriti' je odgovor na pitanje kada bi se mogao vratiti. I sam je svjestan da je pred njim dugačak oporavak ako želi se vratiti maksimalno spreman. Pa i pod uvjetom da propusti cijelu tekuću sezonu.

- Jedno je sigurno, neću žuriti. Nevažno mi je koliko dugo neću igrati. Kad se spremim, spremim se. Stvarno ću si dati vremena, uzet ću zaštićeni renking - kazao je Ćorić, 30. na ATP ljestvici, za Sportske novosti.

S dužim oporavkom već ima iskustva jer je 2016. godine operirao desno koljeno pa zbog toga propustio finale Davis Cupa. Nakon ozljede se vratio bolji nego ikada, a držimo fige da tako bude i ovaj put.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 19.05.2021.

    Samo da operiraju i uzmu lovu. Mora da su mu i cjepivo odmah uvalili?

  • savskokupaliste 19.05.2021.

    Što će biti kada bude imao 30??

  • lamaprd8 19.05.2021.

    Jbt u Ameriku se ideš savjetovati sa doktorima čiji je jedini cilj i staviti te na operacijski stol, pošto žive od toga. Užas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare