To je to što me zanima!

Corinthians bi rado reprizirao lanjski finale C. Libertadoresa

Argentinska Boca u Brazil stiže s golom prednosti iz prvog susreta, no njihove igre ne ulijevaju azloga za optimizam. A, tu je i bolna uspomena iz lanjskog finala...
Vidi originalni članak

Loš dojam iz prve utakmice Corinthians je popravio u domaćem prvenstva u kojem je u međuvremenu stigao do finala gdje je u nedjelju ostvario prednost pred uzvrat koji je na rasporedu u nedjelju. Zadovoljan prikazanim protiv Santosa u pobjedi 2:1, iako je moglo biti i uvjerljivije, trener Tite na teren će poslati isti sastav i u uzvratnoj utakmici osmine finala Cope Libertadores protiv Boce što će Corinthiansu biti četvrta utakmica zaredom koju započinju s istih 11.

- Ne obećavam prolaz, ali obećavam da momčad može ponoviti izvedbu kakvu je imala protiv Santosa. Tražim od navijača da budu uz nas i da navijaju za nas kako bismo prošli dalje, a ne da vrijeđaju suce i protivnika - rekao je trener Tite čija je momčad na posljednjim treninzima, osim jedanaesteraca, posebno vježbala igru s dugim loptama koje su se u kazneni prostor slale iz svih mogućih pozicija.

- Nismo imali previše vremena za treniranje između zadnje utakmice i ove, ali nije nam bilo ni potrebno jer se momčad vrlo dobro poznaje. Dovoljno smo zreli i spremni za ovakav tip utakmica. Presudna će biti smirenost. Nema potrebe trčati pred rudo. Moramo pronaći ritam i držati ga kroz cijelu utakmicu - kazao je zadnji vezni Paulinho.

Prošle godine ova dva južnoamerička velikana susrela su se u finalu, nakon 1:1 u Argentini, u uzvratu je slavio Corinthians s 2:0 što je rezultat do kojega će pokušati večeras doći kako bi izbjegli jedanaesterce. Novih ozljeda ili izostanaka zbog kartona nema pa će Tite na Argentice i daljnji korak u pokušaju obrane naslova krenuti s najjačim snagama.

Bocine prvenstvene nastupe uoči današnjeg uzvrata Cope Libertadores možemo u potpunosti zanemariti. U prvenstvu je Carlos Bianchi ponovno protiv San Lorenza izveo ekipu sastavljenu pretežno od juniora i doživio još jedan uvjerljiv poraz, ali glavni fokus slavnog kluba iz argentinske prijestolnice je Copa Libertadores u kojoj brani gol prednosti iz prvog susreta.

- U Buenos Airesu smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone i došli do prednosti koja nije velika, ali nije niti zanemariva. Ostalo je još devedeset minuta za odigrati, ali ne možemo se samo uzdati u prednost koju nosimo iz Argentine, pa stoga u Sao Paulu idemo na pobjedu. Odigramo li kvalitetno kao pred dva tjedna uvjeren sam kako ćemo ostvariti prolazak u četvrtfinale - kazao je argentinskim novinarima pred put u Brazil Cristian Erbes.

Posljednjih dana problema s ozljedama imali su najiskusniji igrači Boce, bek Clemente Rodriguez i veznjak Juan Roman Riquelme, ali prema posljednjim informacijama obojica će konkurirati za nastup protiv Corinthiansa. Važnost ovog dvojca naglasio je Erbes:

- Njih dvojica su naši najiskusniji igrači i njihovo prisutstvo u momčadi smiruje i sve nas ostale kada smo na terenu. Oni su odigrali "mali milijun" ovakvih utakmica, naviknuti su na pritisak i stvarno su nam potrebni.

Iako je Erbes najavio igru na pobjedu, Carlos Bianchi će se prema najavama odlučiti za nešto oprezniji pristup nego u prvoj utakmici, te će zaigrati u formaciji 4-4-1-1 sa usamljenim Nicolasom Blandijem u napadu iza kojeg će igrati Riquelme.

Što se tiče izostanaka u Boci, većih problema Bianchi nema. Zbog ozljeda trener gostiju ne može računati tek na veznjake Pabla Ledesmu i Diega Rivera. Ledesma ponekad igra u prvom sastavu, ali je njegovo neigranje itekako nadoknadivo, dok Rivero najčešće nastupa za drugu momčad.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Copa Libertadores, osmina finala:

Corinthians - Boca Juniors (23 sata)

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare