Obavijesti

Sport

Komentari 0

Corinthians bi rado reprizirao lanjski finale C. Libertadoresa

Corinthians bi rado reprizirao lanjski finale C. Libertadoresa
1

Argentinska Boca u Brazil stiže s golom prednosti iz prvog susreta, no njihove igre ne ulijevaju azloga za optimizam. A, tu je i bolna uspomena iz lanjskog finala...

VIDEO

Loš dojam iz prve utakmice Corinthians je popravio u domaćem prvenstva u kojem je u međuvremenu stigao do finala gdje je u nedjelju ostvario prednost pred uzvrat koji je na rasporedu u nedjelju. Zadovoljan prikazanim protiv Santosa u pobjedi 2:1, iako je moglo biti i uvjerljivije, trener Tite na teren će poslati isti sastav i u uzvratnoj utakmici osmine finala Cope Libertadores protiv Boce što će Corinthiansu biti četvrta utakmica zaredom koju započinju s istih 11.

- Ne obećavam prolaz, ali obećavam da momčad može ponoviti izvedbu kakvu je imala protiv Santosa. Tražim od navijača da budu uz nas i da navijaju za nas kako bismo prošli dalje, a ne da vrijeđaju suce i protivnika - rekao je trener Tite čija je momčad na posljednjim treninzima, osim jedanaesteraca, posebno vježbala igru s dugim loptama koje su se u kazneni prostor slale iz svih mogućih pozicija.

- Nismo imali previše vremena za treniranje između zadnje utakmice i ove, ali nije nam bilo ni potrebno jer se momčad vrlo dobro poznaje. Dovoljno smo zreli i spremni za ovakav tip utakmica. Presudna će biti smirenost. Nema potrebe trčati pred rudo. Moramo pronaći ritam i držati ga kroz cijelu utakmicu - kazao je zadnji vezni Paulinho.

Prošle godine ova dva južnoamerička velikana susrela su se u finalu, nakon 1:1 u Argentini, u uzvratu je slavio Corinthians s 2:0 što je rezultat do kojega će pokušati večeras doći kako bi izbjegli jedanaesterce. Novih ozljeda ili izostanaka zbog kartona nema pa će Tite na Argentice i daljnji korak u pokušaju obrane naslova krenuti s najjačim snagama.

Bocine prvenstvene nastupe uoči današnjeg uzvrata Cope Libertadores možemo u potpunosti zanemariti. U prvenstvu je Carlos Bianchi ponovno protiv San Lorenza izveo ekipu sastavljenu pretežno od juniora i doživio još jedan uvjerljiv poraz, ali glavni fokus slavnog kluba iz argentinske prijestolnice je Copa Libertadores u kojoj brani gol prednosti iz prvog susreta.

- U Buenos Airesu smo odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone i došli do prednosti koja nije velika, ali nije niti zanemariva. Ostalo je još devedeset minuta za odigrati, ali ne možemo se samo uzdati u prednost koju nosimo iz Argentine, pa stoga u Sao Paulu idemo na pobjedu. Odigramo li kvalitetno kao pred dva tjedna uvjeren sam kako ćemo ostvariti prolazak u četvrtfinale - kazao je argentinskim novinarima pred put u Brazil Cristian Erbes.

Posljednjih dana problema s ozljedama imali su najiskusniji igrači Boce, bek Clemente Rodriguez i veznjak Juan Roman Riquelme, ali prema posljednjim informacijama obojica će konkurirati za nastup protiv Corinthiansa. Važnost ovog dvojca naglasio je Erbes:

- Njih dvojica su naši najiskusniji igrači i njihovo prisutstvo u momčadi smiruje i sve nas ostale kada smo na terenu. Oni su odigrali "mali milijun" ovakvih utakmica, naviknuti su na pritisak i stvarno su nam potrebni.

Iako je Erbes najavio igru na pobjedu, Carlos Bianchi će se prema najavama odlučiti za nešto oprezniji pristup nego u prvoj utakmici, te će zaigrati u formaciji 4-4-1-1 sa usamljenim Nicolasom Blandijem u napadu iza kojeg će igrati Riquelme.

Što se tiče izostanaka u Boci, većih problema Bianchi nema. Zbog ozljeda trener gostiju ne može računati tek na veznjake Pabla Ledesmu i Diega Rivera. Ledesma ponekad igra u prvom sastavu, ali je njegovo neigranje itekako nadoknadivo, dok Rivero najčešće nastupa za drugu momčad.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Copa Libertadores, osmina finala:

Corinthians - Boca Juniors (23 sata)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima