To je to što me zanima!

Ćorluka je u debiju sudjelovao kod gola, Jelaviću pola sata

Tri hrvatska reprezentativca u subotu su debitirala za svoje nove klubove. Vedran Ćorluka igrao je od prve minute za Bayer, a Nikica Jelavić za Everton od 60. minute
Vidi originalni članak

Nogometna subota s nestrpljenjem se iščekivala jer su trojica hrvatskih reprezentativaca imala priliku debitirati za nove klubove nakon transfera u zimskom prijelaznom roku. Vedran Ćorluka debitirao je za Bayer Leverkusen od prve minute u remiju sa Stuttgartom, Nikica Jelavić je odigrao zadnjih pola sata u remiju Evertona kod Wigana, a Srđan Lakić sa svojim Hoffenheimom također je odigrao bez pobjednika kod kuće protiv Augsburga.

Čarlijev debi u Bundesligi prošao je vrlo dobro. Zaigrao je u početnoj postavi, a već u 11. minuti je sudjelovao u akciji kod prvog gola 'apotekara'. S desne strane je ubacio loptu u sredinu za Simona Rolfesa čiji je udarac obranio golman Stuttgarta, a na odbijanac je spremno natrčao Kiessling i zabio za vodstvo Bayera.

Julian Schieber je izjednačio u 23. minuti, a novu je prednost Bayeru s bijele točke donio Rolfes u drugoj minuti nastavka, nakon prekršaja Serdara Tascija na Larsu Benderu. Slavlje domaćih u 89. je minuti ipak spriječio Martin Harnik.

Bayer je od 63. minute imao igrača manje nakon drugog žutog kartona Michala Kadleca, a u posljednjim je sekundama isključen i Stuttgartov Cristian Molinaro. Ćorluka je odigrao svih 90 minuta, baš kao i bosansko-hercegovački napadač Vedad Ibišević za goste.

U subotu je za novi klub debitirao i Srđan Lakić. Donedavni napadač Wolfsburga ušao je u igru u 75. minuti u remiju svoga Hoffenheima protiv Augsburga (2-2). Nije u kratkom razdoblju uspio pomoći novoj momčadi da se domogne sva tri boda. Hoffenheimu je ovo, inače, bio već šesti remi u deset domaćih utakmica ove sezone. Pogodak za vodstvo 2-1 postigao je, spomenimo, s bijele točke bosansko-hercegovački veznjak Sejad Salihović u 51. minuti, a 20 minuta kasnije je izašao iz igre.

Schalke je posrnuo nakon pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Protiv Mainza je na svojoj Veltins-Areni odigrao samo 1-1 i sada mu vodeća Borussia Dortmund bježi dva boda, a istu bi prednost mogao imati i Bayern ako kasnije svlada HSV.

Mohamed Zidan doveo goste u vodstvo u svojoj prvoj utakmici nakon povratka u Mainz, a sjajnim je pogotkom, praktički iz mrtvog kuta, u drugom poluvremenu izjednačio Chinedu Obasi. Prvi mu je to gol za Schalke nakon dolaska iz Hoffenheima. Mainzu je ovo bio deveti gostujući dvoboj zaredom u kojem nije uspio pobijediti, ali zato ima šest remija u ukupno deset utakmica izvan svoga stadiona.

Wolfsburg je kod kuće odigrao 0-0 protiv Borussije Mönchengladbach i tako prekinuo seriju od šest uzastopnih pobjeda protiv te momčadi pred svojim navijačima. Borussiji je ovo, pak, bila prva utakmica ove sezone u kojoj nije uputila nijedan udarac prema suparničkom golu. Mario Mandžukić je odigrao samo prvo poluvrijeme za Wolfsburg.

Bundesliga, 20. kolo:

Schalke - Mainz 1-1 (Obasi 59 / Zidan 14)

Wolfsburg - Borussia (M) 0-0

Bayer Leverkusen - Stuttgart 2-2 (Kießling 11, Rolfes 47 - 11m / Schieber 23, Harnik 89)

Hoffenheim - Augsburg 2-2 (Mlapa 38, Salihović 52 - 11m / Mölders 31, Langkamp 72)

Hertha - Hannover 0-1 (Abdellaoue 68) 

Jelaviću pola sata u remiju Evertona, navijači ga pozdravili pjesmom

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić ostvario dugo iščekivani san zaigravši u Premiershipu. Nekoliko dana nakon što se predstavio u 'civilu' na utakmici Evertona i Manchester Cityja, Jelavić je u 24. kolu debitirao za liverpulski klub u 1-1 remiju kod Wigana. Bivši napadač Rangersa u igru je ušao u 60. minuti Stracqualursija, a samo dvije minute kasnije imao je priliku za gol, no igrao je rukom.

Jelavićev debi je prošao loše obzirom da su remizirali s posljednjeplasiranom momčadi lige, a veliku krivicu za kiks snosi Evertonov golman Howard koji je očajno reagirao na odbijenu loptu Phila Nevillea koji je zabio autogol u 76. minuti. Od poraza ih je spasio Anichebe u 83. minuti golom za 1-1.

Recimo i da su Jelavića Evertonovi navijači pozdravili pjesmom 'Follow the Jelavić road" ("Slijedi Jelavićev put").

Premiership, 24. kolo:

Norwich - Bolton 2-0 (Surman 70, Pilkington 85)

Wigan - Everton 1-1 (Neville 71-ag / Anichene)

Stoke City - Sunderland 0-1 (McClean 60)

QPR - Wolves 1-2 (Zamora 16 / Jarvis 46, Doyle 71)

West Bromwich - Swansea 1-2 (Fortune 54 / Sigurdsson 55, Graham 59)

Idi na 24sata

Komentari 17

  • barbara121196 05.02.2012.

    Čarli,sretan rođendan:)

  • LEGOS 05.02.2012.

    nadam se da nece zavrsiti kao Vida kojemu suigraci nisu dodavali loptu vec nabjali, ali i ovo je vise bila napucana lopta nego klasicno proigravanje

  • HercegSvabo 05.02.2012.

    tako se igra, ponosna je cijela BIH na tebe Čorluka

Komentiraj...
Vidi sve komentare