Obavijesti

Sport

Komentari 17

Ćorluka je u debiju sudjelovao kod gola, Jelaviću pola sata

Ćorluka je u debiju sudjelovao kod gola, Jelaviću pola sata
5

Tri hrvatska reprezentativca u subotu su debitirala za svoje nove klubove. Vedran Ćorluka igrao je od prve minute za Bayer, a Nikica Jelavić za Everton od 60. minute

VIDEO

Nogometna subota s nestrpljenjem se iščekivala jer su trojica hrvatskih reprezentativaca imala priliku debitirati za nove klubove nakon transfera u zimskom prijelaznom roku. Vedran Ćorluka debitirao je za Bayer Leverkusen od prve minute u remiju sa Stuttgartom, Nikica Jelavić je odigrao zadnjih pola sata u remiju Evertona kod Wigana, a Srđan Lakić sa svojim Hoffenheimom također je odigrao bez pobjednika kod kuće protiv Augsburga.

Čarlijev debi u Bundesligi prošao je vrlo dobro. Zaigrao je u početnoj postavi, a već u 11. minuti je sudjelovao u akciji kod prvog gola 'apotekara'. S desne strane je ubacio loptu u sredinu za Simona Rolfesa čiji je udarac obranio golman Stuttgarta, a na odbijanac je spremno natrčao Kiessling i zabio za vodstvo Bayera.

Julian Schieber je izjednačio u 23. minuti, a novu je prednost Bayeru s bijele točke donio Rolfes u drugoj minuti nastavka, nakon prekršaja Serdara Tascija na Larsu Benderu. Slavlje domaćih u 89. je minuti ipak spriječio Martin Harnik.

Bayer je od 63. minute imao igrača manje nakon drugog žutog kartona Michala Kadleca, a u posljednjim je sekundama isključen i Stuttgartov Cristian Molinaro. Ćorluka je odigrao svih 90 minuta, baš kao i bosansko-hercegovački napadač Vedad Ibišević za goste.

U subotu je za novi klub debitirao i Srđan Lakić. Donedavni napadač Wolfsburga ušao je u igru u 75. minuti u remiju svoga Hoffenheima protiv Augsburga (2-2). Nije u kratkom razdoblju uspio pomoći novoj momčadi da se domogne sva tri boda. Hoffenheimu je ovo, inače, bio već šesti remi u deset domaćih utakmica ove sezone. Pogodak za vodstvo 2-1 postigao je, spomenimo, s bijele točke bosansko-hercegovački veznjak Sejad Salihović u 51. minuti, a 20 minuta kasnije je izašao iz igre.

Schalke je posrnuo nakon pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Protiv Mainza je na svojoj Veltins-Areni odigrao samo 1-1 i sada mu vodeća Borussia Dortmund bježi dva boda, a istu bi prednost mogao imati i Bayern ako kasnije svlada HSV.

Mohamed Zidan doveo goste u vodstvo u svojoj prvoj utakmici nakon povratka u Mainz, a sjajnim je pogotkom, praktički iz mrtvog kuta, u drugom poluvremenu izjednačio Chinedu Obasi. Prvi mu je to gol za Schalke nakon dolaska iz Hoffenheima. Mainzu je ovo bio deveti gostujući dvoboj zaredom u kojem nije uspio pobijediti, ali zato ima šest remija u ukupno deset utakmica izvan svoga stadiona.

Wolfsburg je kod kuće odigrao 0-0 protiv Borussije Mönchengladbach i tako prekinuo seriju od šest uzastopnih pobjeda protiv te momčadi pred svojim navijačima. Borussiji je ovo, pak, bila prva utakmica ove sezone u kojoj nije uputila nijedan udarac prema suparničkom golu. Mario Mandžukić je odigrao samo prvo poluvrijeme za Wolfsburg.

Bundesliga, 20. kolo:

Schalke - Mainz 1-1 (Obasi 59 / Zidan 14)

Wolfsburg - Borussia (M) 0-0

Bayer Leverkusen - Stuttgart 2-2 (Kießling 11, Rolfes 47 - 11m / Schieber 23, Harnik 89)

Hoffenheim - Augsburg 2-2 (Mlapa 38, Salihović 52 - 11m / Mölders 31, Langkamp 72)

Hertha - Hannover 0-1 (Abdellaoue 68) 

Jelaviću pola sata u remiju Evertona, navijači ga pozdravili pjesmom

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić ostvario dugo iščekivani san zaigravši u Premiershipu. Nekoliko dana nakon što se predstavio u 'civilu' na utakmici Evertona i Manchester Cityja, Jelavić je u 24. kolu debitirao za liverpulski klub u 1-1 remiju kod Wigana. Bivši napadač Rangersa u igru je ušao u 60. minuti Stracqualursija, a samo dvije minute kasnije imao je priliku za gol, no igrao je rukom.

Jelavićev debi je prošao loše obzirom da su remizirali s posljednjeplasiranom momčadi lige, a veliku krivicu za kiks snosi Evertonov golman Howard koji je očajno reagirao na odbijenu loptu Phila Nevillea koji je zabio autogol u 76. minuti. Od poraza ih je spasio Anichebe u 83. minuti golom za 1-1.

Recimo i da su Jelavića Evertonovi navijači pozdravili pjesmom 'Follow the Jelavić road" ("Slijedi Jelavićev put").

Premiership, 24. kolo:

Norwich - Bolton 2-0 (Surman 70, Pilkington 85)

Wigan - Everton 1-1 (Neville 71-ag / Anichene)

Stoke City - Sunderland 0-1 (McClean 60)

QPR - Wolves 1-2 (Zamora 16 / Jarvis 46, Doyle 71)

West Bromwich - Swansea 1-2 (Fortune 54 / Sigurdsson 55, Graham 59)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao