To je to što me zanima!

Cruyff ga je okrenuo: Ni danas mi nije jasno što se dogodilo...

Jedan dres kao vrijedan poklon. Jedan broj kao ime legende. Jedan genij nogometa - napisao je Modrić na Facebooku uz fotografiju Cruyffovog dresa
Vidi originalni članak

Nizozemski velikan Johan Cruyff preminuo je u 69. godini života. Legenda Ajaxa i Barcelone izgubila je bitku s rakom pluća. Nogometni svijet tuguje i oprašta se od čovjeka koji je promijenio nogomet, oca modernog nogometa. 

- Jedan dres kao vrijedan poklon. Jedan broj kao ime legende. Jedan genij nogometa - napisao je Luka Modrić na Facebooku uz fotografiju Cruyffovog dresa s brojem 14. 

 

Kad je Luka stigao u madridski Real mnogi su njegov stil usporedili upravo s velikim Nizozemcem. Modrić na dresu ima isti broj kao i Cruyff, a na travnjaku često izvodi onaj poznati Cruyffov okret s loptom.

Nešto što, primjerice, Jan Olsson ni danas ne može shvatiti. 

Ovaj Šveđanin danas ima 73 godine, a igrao je na Svjetskom prvenstvu 1974.

Tada je Cruyff briljirao i vodio je Nizozemsku do finala.

U jednom trenutku okrenuo je Cruyff sirotog Šveđanina.

- Ni danas mi nije jasno. Ne mogu to razumjeti. Gledam video i svaki put mislim da imam loptu u nogama. Nakon utakmice suigrači su mi se smijali. I ja sam se smijao. Pa što sam drugo mogao - rekao je Olsson i dodao:

- Nakon tog poteza, svaki put kad sam mu ponovno prišao pomislio sam: "Uh, samo da ne ponovi ono".

Feyenoord prekinuo utakmicu

Od Cruyffa se oprostio i Leo Messi.

- Ostali smo bez legende. Počivao u miru - napisao je Messi.

Iako su veliki Ajaxovi rivali, Cruyffu se poklonio i Feyenoord.

Nizozemski klub prekinuo je prijateljsku utakmicu u 14. minuti kako bi odao počast čovjeku koji je promijenio nogomet.

Utakmicu će prekinuti i Nizozemska i Francuska. Prijateljski ogled igraju danas, a susret će prekinuti u 14. minuti kako bi svi na stadionu minutom šutnje odali počast Johanu Cruyffu.

 
Idi na 24sata

Komentari 70

  • dacr9 26.03.2016.

    rexona govori nešto za hrvatsku, a Bosanac.... hahaha svašta

  • VesnaGalović 25.03.2016.

    bio je vrhunski igrac daleko od toga ali da nikoga ne podcjenjivam, nogomet onda i danas nije isti.

  • onomatopejaaa 25.03.2016.

    Ja ne znam dal ovdje ljudi koji pljuju po modriću uopće prate nogomet i razumiju nogomet kao igru...čovjek sudjelovao pri 90% golova real madrida otkako je kod njih, osvojio ligu prvaka...Pa dobro što vi mislite da će on uzet loptu sa svoje pozicije na kojoj igra, predriblati sve protivničke igrače i dati gol? tad bi bili zadovoljni? Dal uopće netko obraća pozornost na njegov pregled igre? na inteligenciju? na njegove obrambene zadatke, koliko lopti samo presjeće, kontrolu lopte kakvu ima...Hajde bar jednom malo podržite svoje i prestanite blatit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare