To je to što me zanima!

Čudo iz BiH opet zlatno! Lana je uzela dvostruku europsku krunu

Bosna i Hercegovina će imati velikog aduta na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu. No, i dalje joj Mostar nije izgradio olimpijski bazen. Na treninge u ranu zoru mora ići u Trebinje
Vidi originalni članak

Nakon osvojenog zlata na 100 metara u stilu delfin, najbolja sportašica Bosne i Hercegovine Lana Pudar (17) pomela je konkurenciju i u disciplini 200 metara istim stilom te potvrdila apsolutnu vladavinu u ovoj disciplini.

Čudo iz Mostara tako je uzelo dvostruku europsku krunu na juniorskom Europskom plivačkom prvenstvu.

Pudar je u kvalifikacijama bila uvjerljivo najbolja. U finale je ušla s najboljim vremenom i u njemu je samo potvrdila nevjerojatnu dominaciju.

Od prvog zamaha vidjelo se da ostale suparnice nisu dorasle zadatku što je pokazalo i konačno vrijeme. Kada je Lana dotaknula senzor, zaslon je pokazao vrijeme 2:06.26 i novi juniorski europski rekord!

Bosna i Hercegovina će imati velikog aduta na Olimpijskim igrama iduće godine u Parizu pošto je Pudar prošle godine osvojila i zlato na seniorskom Europskom prvenstvu sa samo 16 godina.

No, i dalje traje proces izgradnje olimpijskog bazena u Mostaru za koji je Lana apelirala nekoliko puta tijekom godina. Više od dvije godine lokalne vlasti obećavaju izgradnju bazena gdje bi Lana mogla trenirati, gdje bi zaplivali i neki novi, budući šampioni...

Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine što znači da još najmanje naredne dvije od svega neće biti ništa.

Pa će plivačko čudo od djeteta i dalje ranom zorom na treninge morati odlaziti u Trebinje...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • gnojna družina 08.07.2023.

    Zasto ne pisete o azerbejdanskim plivacima kad vec pisete o bosanskima

  • pipolino 08.07.2023.

    Ne znam što čeka Hrvatski plivački savez, klubovi Jadran ili Mladost i ne dovedu je u Hrvatsku, bez, obzira kojoj narodnosti pripada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare