Obavijesti

Sport

Komentari 17

Lana otkazala SP u Peruu, otišla na odmor i političarima jasno poručila: Sagradite nam bazen!

Lana otkazala SP u Peruu, otišla na odmor i političarima jasno poručila: Sagradite nam bazen!
9

Mostar nema olimpijski bazen, a ima europsku prvakinju. Nije to nikakvo čudo! Nema Mostar ni adekvatnu sportsku dvoranu pa ima braću Karačić i Marina Marića, Bojana Bogdanovića…

VIDEO

Da je Lanu Pudar teško uhvatiti, odavno znaju one koje su s njom u bazenu, a teško ju je uhvatiti i novinarima, premijerima, ministrima, gradonačelnicima, načelnicima…

Pokretanje videa...

Plivala je u 'plasteniku' ispred kuće jer grad nema olimpijski bazen, a sad je zlatna na Euru VIDEO

Iz njezinog kluba Orka odbili su sve pozive za javne dočeke, intervjue i druge ceremonije, pa čak i šetnju crvenim tepihom Sarajevo film festivala. Organizirali su konferenciju za medije i doček u Mostaru, na kojem se okupilo puno poštovatelja ove mlade plivačice te naglasili kako će to biti jedino javno obraćanje Lane Pudar jer sa svojim najbližima ide na zasluženi odmor, koji nije imala od siječnja. Iz kluba se ispričavaju i naglašavaju kako trebaju misliti i na zdravlje djevojke kojoj je tek 16 godina.

European Aquatics Championships

Lana i njezin tim odustali su i od Svjetskog juniorskog prvenstva u peruanskoj Limi, gdje je bi bila favorit u svim disciplinama u kojima bi nastupila, a koje se održava krajem kolovoza i početkom rujna. Zašto bi i nastupala u juniorskoj konkurenciji kad je već sa 16 godina pokorila seniorsku konkurenciju i u Rimu na Europskom prvenstvu osvojila već opjevanu zlatnu medalju?! A sve je počelo jako bezazleno.

Plivala je u 'plasteniku' ispred kuće jer grad nema olimpijski bazen, a sad je zlatna na Euru
Plivala je u 'plasteniku' ispred kuće jer grad nema olimpijski bazen, a sad je zlatna na Euru

- S pet godina me tata upisao u školu plivanja, samo kako bih naučila plivati. Bila sam jako dobra i treneri su me prebacili u klub - kazala je davno Lana Pudar, koja je krenula na natjecanja i osvojila stotine medalja, a ona najveća - za sada - došla je na nedavno održanom prvenstvu Europe.

European Aquatics Championships

- Moram zahvaliti medijima, oni su razlog što je moj rezultat odjeknuo. Nadam se da ćete imati razumijevanja, idem na odmor. Dosta mi je svega, sezona je duga i naporna, ali vrlo vrlo uspješna. Hvala i mojim trenerima Goranu, Aleni, Damiru, obitelji, svim ljudima koji mi omogućuju da odem na pripreme i natjecanja. Znam da je nekada teška financijska situacija, ne živimo u tako razvijenoj državi. Ali ja nikada nisam osjetila taj pritisak, hvala svim sponzorima i ljudima uz mene - rekla je Lana, kojoj su u Mostaru ispod Starog mosta organizirali i doček, a već je u gradu dobila svoj mural, sve češći izraz navijačkog poštivanja.

Lana Pudar već je iz Rima poručila kako se nada da će ovakvih i još boljih rezultata i dalje biti u budućnosti. Lanin trener i predsjednik kluba "Orka" Damir Đedović poručio je kako se nada da bazen u Mostaru više neće biti tabu tema i da će se s gradnjom krenuti što prije.

European Aquatics Championships

- Lana to zaslužuje, Mostar zaslužuje - rekao je Đedović, a bazen sljedećih tjedana i mjeseci sigurno neće biti tabu tema. Bit će to jedna od najčešće spominjanih tema u gradu na Neretvi.

I opet će se neki čuditi kako Mostar nema olimpijski bazen, a ima europsku prvakinju. Nije to nikakvo čudo! Nema Mostar ni adekvatnu sportsku dvoranu pa ima braću Karačić i Marina Marića u rukometu, Bojana Bogdanovića u košarci… Imat će uskoro i bazen i dvoranu. I to ove jeseni. Barem u obećanjima političara, jer izbori u Bosni i Hercegovini održavaju se u listopadu.

Zlato oko vrata i suza u oku: Čudesna Lana zaplakala je tijekom intoniranja himne BiH
Zlato oko vrata i suza u oku: Čudesna Lana zaplakala je tijekom intoniranja himne BiH

- Danas se ne možemo pohvaliti da smo mi stvorili dobre uvjete, ali nema niti jedan razlog da to u budućnosti ne popravimo. Možda su neki očekivali da ću pričati o izgradnji bazena, ali ću samo reći u Laninom stilu: Pripreme su u tijeku. Brzo počinjemo i, ljudi, završit ćemo ga - već na dočeku Lane Pudar u Mostaru obećao je dr. Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

European Aquatics Championships

I drugi političari na dočeku Lane Pudar obećavali su izgradnju olimpijskog bazena i sportske dvorane. Kako bismo dočarali našim čitateljima o čemu se radi: bazen i dvorana u Mostaru su nešto kao nacionalni stadion u Zagrebu, a od svih obećanja koja su izrekli na dočeku u Mostaru, sudeći po dosadašnjem radu, čini se realno samo ono Lane Pudar, koja je obećala još medalja ovoj državi i ovom gradu.

- Ovo je nevjerojatno. Hvala svima. Jako sam sretna. Drago mi je da vas ovoliko uveseljavam. Obećajem da ću još jače raditi. Svoj cilj imam i sve ću raditi da dođem do tog cilja. Ovo mi daje ogromnu snagu. Volim vas, ljudi - kazala je Lana Pudar okupljenima na dočeku, a onda zahvalila i političarima koji su obećali bazen i kojima je poručila:

- Molim vas samo da taj bazen dobijemo što prije jer je potreban i gradu i meni.

Mostar: Svečani doček Lane Pudar, 16-godišnjakinje koja je osvojila europsko zlato u plivanju
Mostar: Svečani doček Lane Pudar, 16-godišnjakinje koja je osvojila europsko zlato u plivanju Mostar: Svečani doček Lane Pudar, 16-godišnjakinje koja je osvojila europsko zlato u plivanju

IVICA TRUŠČEK I ISTARSKI PRVACI NAJAVLJUJU FNC 7:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka