To je to što me zanima!

'Kraljice šoka' ispisale povijest!

Hrvatska je napravila pravo čudo! Naše rukometašice pobijedile su u odlučujućem susretu Njemačku 23-20 i plasirale se u povijesno polufinale Europskog prvenstva...
Vidi originalni članak

Čudo, čudo, čudo! Kako drugačije opisati nevjerojatne Hrvatice? Po prvi put u povijesti naše rukometašice će igrati polufinale nekog velikog natjecanja!

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se slavi polufinale

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bila je ovo još jedna potvrda da je ovo za nas turnir iz snova. Hrvatice su nakon Mađarske, Nizozemske, Srbije i Rumunjske srušile još jedne favoritkinje Njemice (23-20) i upisale se u povijest na Euru u Danskoj. A kada znamo da su na posljednja dva Eura bile posljednje, s pravom možemo reći da je ovo najveća senzacija u povijesti hrvatskog rukometa. I za nas su već sada pobjednice!

Posljednji put je Hrvatska u drugoj fazi igrala 2012. godine u Londonu, a Nenad Šoštarić je u Danskoj pokazao kakvu snagu hrvatski ženski rukomet ima.

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. To i rade i svi ovi rezultati su posljedica toga. Fantastična timska kemija koju je stvorio izbornik Nenad Šoštarić dok većina javnosti nije ni znala da se igra prvenstvo u Danskoj. Radio je u tišini i napravio čudo. Čudo nad čudima jer ovo se drugačije ne može opisati. I uz to su osigurale plasman na SP nakon dugih deset godina!

Sam početak susreta bio je preslika svih prethodnih utakmica. Naše igračice su brzale u napadu i prelagano primale golove. Sve dok Tea Pijević nije zaključala svoj gol, a izbornik Šoštarić zabetonirao našu obranu.

POGLEDAJTE KAKO SLAVE NAŠE POLUFINALISTICE: 

Igralo se gol za gol većinu prvog poluvremena, a Njemačka je posljednji gol iz igre u prvom dijelu zabila u 13. minuti! Poslije toga su zabile čak šest sedmeraca i uspjele držati egal s raspoloženim Hrvaticama. Ali ne zadugo.

Naše rukometašice su već pokazale da je njih najbolji period kraj prvog dijela i početak drugog. I opet smo u tome periodu uništili protivnika. Više od devet minuta Njemačka nije znala za gol u drugom poluvremenu, a Hrvatska je napravila 5-0 i to je bio trenutak koji je odlučio pobjednika. Držali smo prednost do kraja i došli do čudesnog plasmana u polufinale!

Fantastična Tea Pijević izludila je Njemačku i skupila čak 16 obrana! A utakmicu za pamćenje odigrala je i Ana Debelić koja je utrpala šest golova, većinu njih u presudnim trenucima. Četiri je zabila Ćamila Mičijević, a po tri Josipa Mamić i Valentina Blažević.

Sada nam slijede dva dana odmora. Hrvatska će za nedjeljno finale igrati u Herningu u petak od 18 sati protiv braniteljica naslova Francuskinja. U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska (20.30). Utakmica za broncu je u nedjelju od 15.30, a od 18 sati finale.

Idi na 24sata

Komentari 269

  • cicinakitu 16.12.2020.

    Mene vise zanimaju ujutro mestroviceve carape 🤡🤡🤡🤡

  • LOLNeki 15.12.2020.

    Bravo curke, mislio sam da ćemo izgubiti jer je sve nekako izgledalo predobro da bi trajalo ali srećom sam bio u krivu.

  • 15.12.2020.

    da ponekad ne vidim uplatnicu za hrt kad žena plača režije,ne bih ni znao da da postoji ...a i ove ostale televizije...pa mi kao da smo retardirani..

Komentiraj...
Vidi sve komentare