Obavijesti

Sport

Komentari 269

'Kraljice šoka' ispisale povijest!

'Kraljice šoka' ispisale povijest!
18

Hrvatska je napravila pravo čudo! Naše rukometašice pobijedile su u odlučujućem susretu Njemačku 23-20 i plasirale se u povijesno polufinale Europskog prvenstva...

Čudo, čudo, čudo! Kako drugačije opisati nevjerojatne Hrvatice? Po prvi put u povijesti naše rukometašice će igrati polufinale nekog velikog natjecanja!

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se slavi polufinale

Pokretanje videa...

Hrvatice u polufinalu Eura 01:06

Bila je ovo još jedna potvrda da je ovo za nas turnir iz snova. Hrvatice su nakon Mađarske, Nizozemske, Srbije i Rumunjske srušile još jedne favoritkinje Njemice (23-20) i upisale se u povijest na Euru u Danskoj. A kada znamo da su na posljednja dva Eura bile posljednje, s pravom možemo reći da je ovo najveća senzacija u povijesti hrvatskog rukometa. I za nas su već sada pobjednice!

Croatia vs Germany

Posljednji put je Hrvatska u drugoj fazi igrala 2012. godine u Londonu, a Nenad Šoštarić je u Danskoj pokazao kakvu snagu hrvatski ženski rukomet ima.

Naše rukometašice su došle u Dansku bez ikakvog pritiska. Došle su igrati rukomet, uživati u njemu i pokazati se u najboljem svjetlu. To i rade i svi ovi rezultati su posljedica toga. Fantastična timska kemija koju je stvorio izbornik Nenad Šoštarić dok većina javnosti nije ni znala da se igra prvenstvo u Danskoj. Radio je u tišini i napravio čudo. Čudo nad čudima jer ovo se drugačije ne može opisati. I uz to su osigurale plasman na SP nakon dugih deset godina!

Croatia vs Germany

Sam početak susreta bio je preslika svih prethodnih utakmica. Naše igračice su brzale u napadu i prelagano primale golove. Sve dok Tea Pijević nije zaključala svoj gol, a izbornik Šoštarić zabetonirao našu obranu.

POGLEDAJTE KAKO SLAVE NAŠE POLUFINALISTICE: 

Igralo se gol za gol većinu prvog poluvremena, a Njemačka je posljednji gol iz igre u prvom dijelu zabila u 13. minuti! Poslije toga su zabile čak šest sedmeraca i uspjele držati egal s raspoloženim Hrvaticama. Ali ne zadugo.

Croatia vs Germany

Naše rukometašice su već pokazale da je njih najbolji period kraj prvog dijela i početak drugog. I opet smo u tome periodu uništili protivnika. Više od devet minuta Njemačka nije znala za gol u drugom poluvremenu, a Hrvatska je napravila 5-0 i to je bio trenutak koji je odlučio pobjednika. Držali smo prednost do kraja i došli do čudesnog plasmana u polufinale!

Fantastična Tea Pijević izludila je Njemačku i skupila čak 16 obrana! A utakmicu za pamćenje odigrala je i Ana Debelić koja je utrpala šest golova, većinu njih u presudnim trenucima. Četiri je zabila Ćamila Mičijević, a po tri Josipa Mamić i Valentina Blažević.

Sada nam slijede dva dana odmora. Hrvatska će za nedjeljno finale igrati u Herningu u petak od 18 sati protiv braniteljica naslova Francuskinja. U drugom polufinalu sastaju se Norveška i Danska (20.30). Utakmica za broncu je u nedjelju od 15.30, a od 18 sati finale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Rukometni Euro 18.15 , Kolding, Danska
Hrvatska
23 : 20
Njemačka
Sortiranje događaja
60'

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Plačite, skačite, vičite, kako bi rekao naš dragi kolega Mićo Dušanović, Hrvatska je u polufinalu Eura!

58'

Još dvije minute do kraja. Imamo plus tri i nadamo se da je to to. Još maloooo do kraja utakmice i potvrde plasmana u polufinale. Bravo, Ana! Smanjile su Njemice na minus dva ali Debelić je odmah uzvratila i vratila na plus tri.

56'

Uf, šteta. Zabile su Njemice iz novog sedmerca, a Mičijević je dobila i dvije minute. Moramo izdržati još samo četiri minute. Imamo plus tri.

Malo smo zaštekali u napadu pa je izbornik Šoštarić odlučio pozvati time-out.

54'

Šest minuta je do kraja, a Grossman je smanjila na minus četiri. Njemice se nadaju da mogu do preokreta, ali jako teško zabijaju. Naše imaju sve u svojim rukama.

52'

Držimo i dalje plus četiri. Njemice se polako bude, ali loša vijest je za njih što je do kraja preostalo još devet minuta. 

Larissa Kalaus dobila je dvije minute, a nedugo nakon toga na predah je morala i Njemica Smits.

Komentari 269