To je to što me zanima!

Cure glavu gore: Engleskinje nemaju Rooneya u sastavu

Vikend je i nogomet je opet u prvom planu. Nakon Lige prvaka i Europske lige došao je trenutak i za reprezentaciju i 11 djevojaka koje danas dočekuju Englesku
Vidi originalni članak

- Engleska je kao i u muškom nogometu za nas nešto čemu mi težimo, da mi imamo takvu kvalitetu. Imaju veću selekciju i imaju više mogućnosti i veći broj igračica na raspolaganju, normalno je da su favoritkinje danas. Ali naše cure previše vole ovaj sport da bi stale na tome - kaže Tomo Butina uoči ogleda s Engleskinjama.

Hrvatske reprezentativke danas u Vrbovcu dočekuju Gordi Albion, u ženskoj varijanti.Utakmica je to kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Švedskoj.

- Engleskinje ne znaju što ih čeka. Stalno slušam priče kako su favoritkinje, ali iznenadit ćemo ih i prilično namučiti, to je sigurno. Neće doći u Vrbovec na ekskurziju. Pa ne bih ni igrala da unaprijed planiram izgubiti – odlučna je i Katarina Kolar koja će dati sve od sebe da propara mrežu gostujuće ekipe.

S druge strane isto će pokušati napraviti i Kelly Smith, najbolji strijelac otočke reprezentacije.

- U ženskom nogometu još uvijek ne postoji takva izjednačenost kao što je kod muškaraca.Nekad je bila razlika između Hrvatske i jedne Malte ili Estonije, a sada već i s jednom Gruzijom imaš problema. Engleskinje su favoriti, ali imamo i mi naše ciljeve, a prvi je odigrati jednu vrhunsku utakmicu - spreman je za Vrbovec Bućo.

Momčad Hope Powell, prve žene koja je stekla Uefinu profesionalnu trenersku licencu druga je u skupini, iza Nizozemske, ali nema sumnje da ona i njezine djevojke u Vrbovec ne dolaze na izlet. 'Lavice' u kockastom dresu neće ih sigurno provesti znemenitostima grada. Djevojke Deana Klafurića ne boje se toliko često istaknutih favorita i danas igraju da pokažu kako i u Hrvatskoj ženski nogomet ide uzlaznom putanjom. Možda upravo ovih 11 djevojaka iskupi Modrića i društvo za posljednji poraz od otočke reprezentacije. A nikad se ne zna, možda opet neka krtica priskoči u pomoć.

Utakmice počinje u 14.30 sati, a prijenos susreta bit će i na HRT-u 2. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_82796 31.03.2012.

    nisu to žene niti je to nogomet !!! ;)

  • koza 31.03.2012.

    Naprid cure ,sredite te pi*kice....

  • hasko_1 31.03.2012.

    nemamo niti mi modrica

Komentiraj...
Vidi sve komentare