To je to što me zanima!

'Cure trpe predrasude, ali žive nogomet, baš ih je gušt voditi'

Dean Klafurić bio je vrlo skeptičan kada je preuzimao izborničku klupu ženske reprezentacije, ali cure su ga razuvjerile. Pridobile su njega i cijeli stručni stožer
Vidi originalni članak

Biti izbornik ženske reprezentacije najzahtjevnija je dužnost koju je ikad obavljao, priznaje Dean Klafurić koji već tri godine vodi 'lavice'.

- Koliko god ulagao u to, uvijek dobiješ jako malo zauzvrat, ali fascinirao me entuzijazam djevojaka i iskrenost koju još uvijek gaje prema nogometu. Osjetio sam nogomet iz djetinjstva, bez love, bez reflektora, samo čisti nogomet – nije odustao usprkos poteškoćama.

Volimo nogomet, entuzijasti smo, imamo viziju i ludi smo, kaže Tamara za svoj stožer

Požrtvovni izbornik ne skriva kako je i sam bio skeptičan kada su mu ponudili mjesto na klupi reprezentacije.

- Imao sam predrasude, istina, ali brzo sam shvatio da je nogomet samo nogomet, nema tu muškog i ženskog. Pa mi smo nogometna nacija, nesuvislo je da su muški 10., a djevojke tek 64. na rang listi – rekao je izbornik, koji želi uzdignuti žensku reprezentaciju.

U početku sam bio skeptičan. Što više radim s curama to shvaćam koliko puno možemo, priznaje Dean

Dean je zasukao rukave i okupio stručni stožer koji posve dobrovoljno radi s djevojkama. 

- Kad me moj dobar prijatelj iz djetinjstva s kojim sam išao u školu, dijelio igralište iza zgrade i s kojim sam počeo igrati u pionirima Radnika pitao da mu se pridružim nisam mogao odbiti. Dean je veliki zanesenjak našeg sporta i ako se prihvatio toga morao je postojati dobar razlog. Nisam znao što me čeka, ali entuzijazam djevojaka me ponio – upustio se u tu avanturu i Tomislav Butina, bivši golman Dinama.

Djevojke su profesionalke i predane su treninzima, s njima je prava uživancija raditi, Butini je olakšan posao

- Djevojke žive nogomet, daju svoj maksimum usprkos tome što znaju da kod nas to ne prolazi i da će im se na kraju jako malo vratiti. Zbog toga im želim pomoći što više mogu - kaže Bućo, koji im je uvijek na raspolaganju.

U stožeru im se pridružila i legendarna Ivanka Perić 'Piksi', bivša reprezentativka Jugoslavije, a sada trenerica u Agramu.

Već pet godina nisam bila na moru, ali nema veze, sve za repku, odrekla se slobodnog vremena Piksi

- Nekad je naš nogomet nešto značio, htjela bih da i za ove mlade djevojke bude tako. Nogomet je bio moj život, ali meni je pružena prilika da ga proživim. Igrala sam u reprezentaciji, klubovima, na svim pozicijama, iskusila velika natjecanja. I njima želim isto, zato sam, kada sam saznala za Deanove planove odmah uskočila na taj vlak - kaže Piski koja je postala mama reprezentacije.

- Svi imamo volju i želju boriti se za te djevojke i prije ili kasnije pokazat će se da smo bili u pravu ulagati toliko u, po nekima, uzaludan projekt - izjavio je Piksi, koji žrtvuje svo slobodno vrijeme.

Zlatko Božić, tata reprezentacije, započeo je s tim, sad je na nama da dignemo cure, zasukao je rukave Dean

Najveći motivator djevojkama ipak je Tamara Despot jedan od najboljih kondicijskih trenera u zemlji, koja već deset godina radi u omladinskom pogonu Dinama.

- Cure su spremne na svaku žrtvu kako bi ostvarile rezultat, zbog toga je toliko zadovoljstvo raditi s njima. Napravit će što god treba kako bi na terenu dale najbolje od sebe - zključila je Despot, koja ima samo riječi hvale za požrtvovne djevojke.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sspavlovic734 29.03.2012.

    hehe..neka su :)

  • mali_messi 29.03.2012.

    i ja bi jako želio postati izbornikom nekog ženskog tima a posebno odbojkaškog :))

  • nogometas24 29.03.2012.

    dugo nema nista novog o modricu pitao bih novinare 24sata kada ce se desit transfer luke u manchester ili chelsea ili ce mozda u real ????? molim najnovije lazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare