Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Cure trpe predrasude, ali žive nogomet, baš ih je gušt voditi'

'Cure trpe predrasude, ali žive nogomet, baš ih je gušt voditi'
4

Dean Klafurić bio je vrlo skeptičan kada je preuzimao izborničku klupu ženske reprezentacije, ali cure su ga razuvjerile. Pridobile su njega i cijeli stručni stožer

VIDEO

Biti izbornik ženske reprezentacije najzahtjevnija je dužnost koju je ikad obavljao, priznaje Dean Klafurić koji već tri godine vodi 'lavice'.

- Koliko god ulagao u to, uvijek dobiješ jako malo zauzvrat, ali fascinirao me entuzijazam djevojaka i iskrenost koju još uvijek gaje prema nogometu. Osjetio sam nogomet iz djetinjstva, bez love, bez reflektora, samo čisti nogomet – nije odustao usprkos poteškoćama.

Volimo nogomet, entuzijasti smo, imamo viziju i ludi smo, kaže Tamara za svoj stožer

Požrtvovni izbornik ne skriva kako je i sam bio skeptičan kada su mu ponudili mjesto na klupi reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imao sam predrasude, istina, ali brzo sam shvatio da je nogomet samo nogomet, nema tu muškog i ženskog. Pa mi smo nogometna nacija, nesuvislo je da su muški 10., a djevojke tek 64. na rang listi – rekao je izbornik, koji želi uzdignuti žensku reprezentaciju.

U početku sam bio skeptičan. Što više radim s curama to shvaćam koliko puno možemo, priznaje Dean

Dean je zasukao rukave i okupio stručni stožer koji posve dobrovoljno radi s djevojkama. 

- Kad me moj dobar prijatelj iz djetinjstva s kojim sam išao u školu, dijelio igralište iza zgrade i s kojim sam počeo igrati u pionirima Radnika pitao da mu se pridružim nisam mogao odbiti. Dean je veliki zanesenjak našeg sporta i ako se prihvatio toga morao je postojati dobar razlog. Nisam znao što me čeka, ali entuzijazam djevojaka me ponio – upustio se u tu avanturu i Tomislav Butina, bivši golman Dinama.

Djevojke su profesionalke i predane su treninzima, s njima je prava uživancija raditi, Butini je olakšan posao

- Djevojke žive nogomet, daju svoj maksimum usprkos tome što znaju da kod nas to ne prolazi i da će im se na kraju jako malo vratiti. Zbog toga im želim pomoći što više mogu - kaže Bućo, koji im je uvijek na raspolaganju.

U stožeru im se pridružila i legendarna Ivanka Perić 'Piksi', bivša reprezentativka Jugoslavije, a sada trenerica u Agramu.

Već pet godina nisam bila na moru, ali nema veze, sve za repku, odrekla se slobodnog vremena Piksi

- Nekad je naš nogomet nešto značio, htjela bih da i za ove mlade djevojke bude tako. Nogomet je bio moj život, ali meni je pružena prilika da ga proživim. Igrala sam u reprezentaciji, klubovima, na svim pozicijama, iskusila velika natjecanja. I njima želim isto, zato sam, kada sam saznala za Deanove planove odmah uskočila na taj vlak - kaže Piski koja je postala mama reprezentacije.

- Svi imamo volju i želju boriti se za te djevojke i prije ili kasnije pokazat će se da smo bili u pravu ulagati toliko u, po nekima, uzaludan projekt - izjavio je Piksi, koji žrtvuje svo slobodno vrijeme.

Zlatko Božić, tata reprezentacije, započeo je s tim, sad je na nama da dignemo cure, zasukao je rukave Dean

Najveći motivator djevojkama ipak je Tamara Despot jedan od najboljih kondicijskih trenera u zemlji, koja već deset godina radi u omladinskom pogonu Dinama.

- Cure su spremne na svaku žrtvu kako bi ostvarile rezultat, zbog toga je toliko zadovoljstvo raditi s njima. Napravit će što god treba kako bi na terenu dale najbolje od sebe - zključila je Despot, koja ima samo riječi hvale za požrtvovne djevojke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram