To je to što me zanima!

Da, da! Hrvatska ima finaliste Olimpijskih igara, Čilić i Dodig totalno pomeli Novozelanđane!

Kumovi su u polufinalu uvjerljivom igrom pobijedili novozelandski dvojac Daniell/Venus 6-2, 6-2 i izborili subotnji finale. Prvi je to teniski finale za Hrvatsku u povijesti na Olimpijskim igrama nakon tri bronce
Vidi originalni članak

Bit će srebro ili zlato, a možda i oba! Međugorski kumovi Marin Čilić i Ivan Dodig ušli su u finale muških parova na Olimpijskim igrama u Tokiju pobijedivši Novozelanđane Marcusa Daniella i Michaela Venusa 6-2, 6-2 za samo sat i 15 minuta.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nestvarno su igrali osvajači Davis Cupa koje su s tribina teniskog centra Ariake bodrila zlatna braća Sinković. Pogađali su Čilić i Dodig winnere kao od šale. Od prvog gema radili su pritisak na Novozelanđane i napravili break kod 2-2, a onda još jedan kod 4-2 i uzeli prvi set.

Nisu tu stajali, prenijeli su odličnu igru i na drugi i otvorili ga frenetično, oduzevši servis u prvom i trećem gemu. Povratka za protivnike tu više nije bilo, Dodig je kod servisa za meč spasio i dvije break-lopte za protivnike.

Hrvatska će, nakon tri bronce (Goran Ivanišević u singlu i u paru s Goranom Prpićem 1992., Mario Ančić i Ivan Ljubičić u paru 2004.) prvi put imati predstavnika u finalu teniskog turnira na Olimpijskim igrama.

Protivnika u subotnjem finalu doznat će nakon drugog polufinala između prvih nositelja, Hrvata Nikole Mektića i Mate Pavića i Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena. Hrvatski finale u Tokiju?! Sanjajte, jako smo blizu.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • neno8 29.07.2021.

    Ajmo sad u finalu napravit šou imamo srebro i zlato,kao da je bitno tko če koje osvojit,e da je Goran tu on bi napravija cirkus za pamčenje

  • Brk_1 29.07.2021.

    Dodik cijeli turnir razmišlja o tome kako dobiti Nikolu i Matu..

  • Hrvatska R-HB 29.07.2021.

    Zašto ne piše Bosanski katolici ili bosanske poturuce donijele zlato Hrvatskoj ili po običaju za Hrvate u Bih ste nekad majka a ponekad maceha ovisno o potrebi kako i kad vam trebaju ti Hrvati ili kako ih zovu ovdje poturuce, bos.katolici itd

Komentiraj...
Vidi sve komentare