To je to što me zanima!

Da nisu otišli: Ovo su All-star momčadi Dinama i Hajduka...

Uoči najvećeg hrvatskog derbija Hajduka i Dinama, portal Goal sastavio je All-star momčadi hrvatskih velikana. Na obje strane korišteni su igrači koji još uvijek igraju, a više nisu ni u Hajduku ni u Dinamu
Vidi originalni članak

Desetogodišnja dominacija Dinama nad hrvatskim nogometom, a samim time i najvećim rivalom splitskim Hajdukom, očituje se u brojnim primjerima. Broju osvojenih trofeja, pa i prvenstvenih bodova u tom razdoblju, no najveća je razlika u broju "izbačenih igrača". A tu se Dinamo i Hajduk baš nikako ne mogu mjeriti, piše portal Goal.

I dok su 'modri' radili punom parom i iz svojeg omladinskog pogona izbacivali talent za talentom, u Splitu je u tom smislu vladala kriza. Tek je nekoliko igrača završilo na velikoj sceni, a ostatak je utonuo u prosjek.

Uoči najvećeg hrvatskog derbija Hajduka i Dinama, portal Goal sastavio je All-star momčadi hrvatskih velikana. Na obje strane korišteni su igrači koji još uvijek igraju, a više nisu ni u Hajduku ni u Dinamu. 

- Pogledamo li modru All-star momčad dobit ćemo niz hrvatskih reprezentativaca, važnih igrača u svojim sadašnjim klubovima. Svi ovi pojedinci su u modrom dresu osvajali trofeje zadnjih deset godina, ali i radili višemilijunske transfere. U Hajduku je pak potpuno drugačija situacija - piše Goal pa nastavlja:

- Darijo Srna i Stipe Pletikosa jedini su članovi 'bijelih' s naslovom prvaka Hrvatske. Ostatak se morao zadovoljiti s ponekim osvojenim kupom. U ovu priču "na silu" je uguran i Ivan Perišić, dijete Hajduka, koje nikada nije upisalo službene minute za matični klub. Iz priče su izbačeni Niko Kranjčar ili Duje Čop, igrači koji su igrali za oba kluba.

Na klupi za Dinamo bili bi Zelenika, Tomečak, Šimunović, Jedvaj, Pranjić, Vukojević, Halilović, Sammir i Eduardo dok bi za Hajduk to bili Pletikosa, Vršajević, Mikanović, A. Milić, Bradarić, Tomasov, Ibričić, Anas Sharbini i Jelavić.

A koji je klub veći, Dinamo ili Hajduk, možete provjeriti velikom anketom na portalu Goal.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Mercedes s klasa 21.03.2016.

    Koliko je hajduk jadan kada je u 15 godina najbolji stoper bio Maloča!

  • crowario 20.03.2016.

    kao da bi se Modrić, Mandzo,Srna i ostali razvili u ovakve igrace kao sto su danas da su ostali u hrvatskoj ligi

  • PetarRadonjic 20.03.2016.

    pogledaj te u kojim klubovima igraju dinamovci a vukusic u allstar cisti kopacke u 2 lig njemacke

Komentiraj...
Vidi sve komentare