Obavijesti

Sport

Komentari 49

Da nisu otišli: Ovo su All-star momčadi Dinama i Hajduka...

Da nisu otišli: Ovo su All-star momčadi Dinama i Hajduka...
1

Uoči najvećeg hrvatskog derbija Hajduka i Dinama, portal Goal sastavio je All-star momčadi hrvatskih velikana. Na obje strane korišteni su igrači koji još uvijek igraju, a više nisu ni u Hajduku ni u Dinamu

VIDEO

Desetogodišnja dominacija Dinama nad hrvatskim nogometom, a samim time i najvećim rivalom splitskim Hajdukom, očituje se u brojnim primjerima. Broju osvojenih trofeja, pa i prvenstvenih bodova u tom razdoblju, no najveća je razlika u broju "izbačenih igrača". A tu se Dinamo i Hajduk baš nikako ne mogu mjeriti, piše portal Goal.

I dok su 'modri' radili punom parom i iz svojeg omladinskog pogona izbacivali talent za talentom, u Splitu je u tom smislu vladala kriza. Tek je nekoliko igrača završilo na velikoj sceni, a ostatak je utonuo u prosjek.

Uoči najvećeg hrvatskog derbija Hajduka i Dinama, portal Goal sastavio je All-star momčadi hrvatskih velikana. Na obje strane korišteni su igrači koji još uvijek igraju, a više nisu ni u Hajduku ni u Dinamu. 

- Pogledamo li modru All-star momčad dobit ćemo niz hrvatskih reprezentativaca, važnih igrača u svojim sadašnjim klubovima. Svi ovi pojedinci su u modrom dresu osvajali trofeje zadnjih deset godina, ali i radili višemilijunske transfere. U Hajduku je pak potpuno drugačija situacija - piše Goal pa nastavlja:

- Darijo Srna i Stipe Pletikosa jedini su članovi 'bijelih' s naslovom prvaka Hrvatske. Ostatak se morao zadovoljiti s ponekim osvojenim kupom. U ovu priču "na silu" je uguran i Ivan Perišić, dijete Hajduka, koje nikada nije upisalo službene minute za matični klub. Iz priče su izbačeni Niko Kranjčar ili Duje Čop, igrači koji su igrali za oba kluba.

Na klupi za Dinamo bili bi Zelenika, Tomečak, Šimunović, Jedvaj, Pranjić, Vukojević, Halilović, Sammir i Eduardo dok bi za Hajduk to bili Pletikosa, Vršajević, Mikanović, A. Milić, Bradarić, Tomasov, Ibričić, Anas Sharbini i Jelavić.

A koji je klub veći, Dinamo ili Hajduk, možete provjeriti velikom anketom na portalu Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"