To je to što me zanima!

Dalić ga nije zvao: Nevjerojatni Čolak zabio već 11. gol u sezoni

Bivši napadač Rijeke najbolji je strijelac prvenstva s osam golova u devet utakmica. I to je tek početak jedne velike priče jer Dado Pršo dobio je svog nasljednika
Vidi originalni članak

Na početku ove sezone škotski velikan Rangers kupio je hrvatskog napadača Antonija Mirka Čolaka (28) za dva milijuna eura, a bivši nogometaš Rijeke isplatio je taj novac već sada. Čudesni Antonio svojim je golovima uveo klub u Ligu prvaka, a nakon 14 utakmica na kontu ima 11 golova! Ipak, unatoč sjajnoj formi, za njega nema mjesta u reprezentaciji. 

Rangers je u derbiju škotskog prvenstva pregazio Hearts (4-0) uz dva gola hrvatskog napadača. Prvo je mrežu zatresao već u šestoj minuti kada je glavom pogodio na ubačaj Ryana Kenta. Drugi je stigao nakon pola sata igre.

Prvi gol pogledajte OVDJE

Pravovremeno je ušao u prostor iza obrambenih igrača, izašao sam na golmana i lako ga matirao za 2-0. Čolak je igrao do 63. minute kada ga je zamijenio Morelos koji je 13 minuta kasnije povisio na 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Kent u sudačkoj nadoknadi. Borna Barišić igrao je cijeli susret. 

Drugi gol pogledajte OVDJE

Bivši napadač Rijeke najbolji je strijelac prvenstva s osam golova u devet utakmica. I to je tek početak jedne velike priče jer Dado Pršo dobio je svog nasljednika. Čudesni Čolak trpa kao na traci.

Iako je u životnoj formi, Zlatko Dalić nije ga pozvao za utakmice Lige nacija, a pitanje je hoće li mjesta za njega biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Zasad su ispred njega Marko Livaja, Ante Budimir, Andrej Kramarić i Bruno Petković.

Istina, sva četvorica svestranija su i imaju više toga u repertoaru za ponuditi, ali nije li najbitnije za napadača da zabija? Zabio je više golova od njih ove sezone, no ni to nije dovoljno za poziv u 'vatrene'.

Ipak, bio je na pretpozivu za posljednju akciju, a to znači kako ga izbornik Zlatko Dalić itekako drži pod okom. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • danijel23 02.10.2022.

    super 9 golova u mocnoj lizi 🤣🤣🤣🤣, to je kao da zabijes npr u nogometnoj ligi Armenije

  • ferdo zagorec 01.10.2022.

    U Škotskoj ligi dva prosječna kluba što se vidi u evropskim utakmicama,ostatak lige druga hnl,tak da......,bio je u Grčkoj koliko je tamo zabio?

  • NeoGen 01.10.2022.

    Zna Dalić što radi,zato je i visio po školjci,a dosta je reći da je čolak "bivši " igrač Rijeke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare