To je to što me zanima!

Dalić: Kramu moramo čekati, a Stanišić je budućnost Hrvatske

Dobro je da smo zabili golove jer će gol-razlika biti bitna. Situacija se malo zakuhala. Samo da protiv Slovačke ne bude kiše i stadion će biti pun, rekao je izbornik nakon pobjede protiv Cipra 3-0
Vidi originalni članak

Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali, teška i tvrda. Znali smo da moramo biti strpljivi kako bismo probili gusti ciparski blok. Promašili smo puno prilika, ali nismo gubili strpljenje, to je bio ključ. Jednako tako, postigli smo pogodak u pravo vrijeme, na kraju prvog poluvremena, pa je u nastavku bilo lakše igrati, rekao je Zlatko Dalić.

Hrvatska reprezentacija sletjela je u Osijek gdje je u ponedjeljak od 20.45 očekuje ogled protiv Slovačke U Gradskom vrtu, a zahtjevno gostovanje kod Cipra odradili smo bez većih problema (3-0), uz golove Ivana Perišića, Joška Gvardiola i Marka Livaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sretan sam i zadovoljan kako su dečki odigrali, jedini minus je žuti karton Kovačića zbog kojeg će propustiti Slovačku. Sve ostalo je bilo jako dobro, igrači su bili strpljivi, koncentrirani i odgovorni tijekom cijele utakmice. Katkad nije jednostavno istrpjeti promašene prilike, a mi tijekom cijele utakmice nismo gubili glavu i stalno smo nametali ritam - dodao je izbornik na konferenciji za medije, prenosi HNS.

Nastupila su i dva debitanta, Josip Stanišić i Kristijan Jakić. Prvi je bio u početnoj jedanaestorici.

- Stanišić je u utakmicu ušao malo rezervirano, u prvom dodiru s loptom je pogriješio, dao je krivi pas i to ga je malo obeshrabrilo. Međutim, poslije se vratio i odigrao vrlo dobro. Znali smo da neće ići puno prema naprijed, ali jako je dobro odigrao u defenzivi. Josip je budućnost hrvatskog nogometa i treba mu dati podršku - rekao je Dalić.

Perišić je zabio 31. gol u reprezentaciji i posvetio ga sinu Leonardu koji ovu subotu puni devet godina. I to nakon što je sredinom prvog dijela VAR poništio gol Andreja Kramarića.

- Klasični Perija, uvijek kad nam ne ide i kad je teško, on zabije gol, drago mi je da je nastavio niz, Krama je također bio dobar, puno je radio, ulazio u prilike, na njemu je bio prekršaj za jedanaesterac. Postigao je toliko željeni gol koji je, na žalost, poništen zbog zaleđa. Moramo ga čekati da mu se otvori - kaže Dalić.

Zadnja četvorka, koju su činili Stanišić, Duje Ćaleta-Car, Gvardiol i Borna Sosa, ima u prosjeku 22 godine.

- Možda ovakav protivnik nije mjerilo, ali svi su igrači u zadnjoj liniji djelovali sigurno, a riječ je o igračima koji će u idućih deset godina biti nositelji hrvatske reprezentacije, na njima je budućnost i treba im dati podršku.

Hrvatska je u završnici zabila još dva gola pa ima komotniju situaciju po pitanju gol-razlike od Rusije (tri gola bolju). Obje selekcije imaju po 16 bodova.

- Dobro je da smo zabili golove jer će gol-razlika biti bitna. Govorio sam da će za plasman u Katar trebati 20, 21 bod, a sad se situacija malo zakuhala. Nadam se da ćemo biti dobri kao i dosad, samo trebamo pronaći rješenja u Kovačićevom odsustvu. Raduje me da smo bili puni discipline i da nismo bili nervozni, čak i poslije promašenog jedanaesterca. To samo govori u kojoj su mjeri motiv i energija bili značajni - kaže Dalić.

Osijek nije ugostio reprezentaciju više od dvije godine, "vatreni" znaju da su se Slavonci poželjeli utakmica.

- Samo da ne bude kiše, stadion će u tom slučaju biti pun, a mi ćemo se našim navijačima sigurno odužiti dobrom igrom i zalaganjem. Na pravom smo putu i zato moramo biti još ozbiljniji i odgovorniji ako želimo biti prvi u skupini. Ne smijemo sad stati.

Izbornik je komentirao i tijesnu pobjedu Rusije protiv Slovačke zahvaljujući autogolu Milana Škriniara.

- Dražen Ladić bio je na utakmici između Rusije i Slovačke, Slovaci su bili puno bolji i svejedno izgubili. Nećemo gledati Ruse, nego se okrenuti našoj igri. Najprije razmišljamo o Slovačkoj i osvajanju novih triju bodova, a onda ćemo u studenom, nadam se, izboriti izravan plasman u Katar - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • skandy 09.10.2021.

    Modric je  ispao iz forme  ili je snaga  ponestala .Vlasic takodje,Njih bi trebalo sacuvati za Ruse,,1-0 je dovoljno protiv Slovacake , 0-0 sa Rusima,malo strpljenja  i Hrvatska  je  na mundijalu

  • Mohikanac 73 09.10.2021.

    Naravno, treba čekati, i Izraelci čekaju svoga mesiju,, već 2000 godina

  • 33beg33 09.10.2021.

    katastrofa od igre,forsira igrace koji su uvijek igrac manje,sreća imamo laganu skupinu,a kad dođe francuska,belgija,njemačka,italija rasturit će nas,protiv cipra i malte,slovačke,slovenije uspjeh je pobijediti,moj daliću ti nemas pojma o nogometu,koje iskustvo imaju tvoji pomočnici olić i čorluka-nikakvo trenenersko,

Komentiraj...
Vidi sve komentare