Obavijesti

Sport

Komentari 95

Dalić: Kramu moramo čekati, a Stanišić je budućnost Hrvatske

Dalić: Kramu moramo čekati, a Stanišić je budućnost Hrvatske

Dobro je da smo zabili golove jer će gol-razlika biti bitna. Situacija se malo zakuhala. Samo da protiv Slovačke ne bude kiše i stadion će biti pun, rekao je izbornik nakon pobjede protiv Cipra 3-0

VIDEO

Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali, teška i tvrda. Znali smo da moramo biti strpljivi kako bismo probili gusti ciparski blok. Promašili smo puno prilika, ali nismo gubili strpljenje, to je bio ključ. Jednako tako, postigli smo pogodak u pravo vrijeme, na kraju prvog poluvremena, pa je u nastavku bilo lakše igrati, rekao je Zlatko Dalić.

Hrvatska reprezentacija sletjela je u Osijek gdje je u ponedjeljak od 20.45 očekuje ogled protiv Slovačke U Gradskom vrtu, a zahtjevno gostovanje kod Cipra odradili smo bez većih problema (3-0), uz golove Ivana Perišića, Joška Gvardiola i Marka Livaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Cipar - Hrvatska 0-3 01:03

- Sretan sam i zadovoljan kako su dečki odigrali, jedini minus je žuti karton Kovačića zbog kojeg će propustiti Slovačku. Sve ostalo je bilo jako dobro, igrači su bili strpljivi, koncentrirani i odgovorni tijekom cijele utakmice. Katkad nije jednostavno istrpjeti promašene prilike, a mi tijekom cijele utakmice nismo gubili glavu i stalno smo nametali ritam - dodao je izbornik na konferenciji za medije, prenosi HNS.

Nastupila su i dva debitanta, Josip Stanišić i Kristijan Jakić. Prvi je bio u početnoj jedanaestorici.

- Stanišić je u utakmicu ušao malo rezervirano, u prvom dodiru s loptom je pogriješio, dao je krivi pas i to ga je malo obeshrabrilo. Međutim, poslije se vratio i odigrao vrlo dobro. Znali smo da neće ići puno prema naprijed, ali jako je dobro odigrao u defenzivi. Josip je budućnost hrvatskog nogometa i treba mu dati podršku - rekao je Dalić.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Cyprus v Croatia

Perišić je zabio 31. gol u reprezentaciji i posvetio ga sinu Leonardu koji ovu subotu puni devet godina. I to nakon što je sredinom prvog dijela VAR poništio gol Andreja Kramarića.

- Klasični Perija, uvijek kad nam ne ide i kad je teško, on zabije gol, drago mi je da je nastavio niz, Krama je također bio dobar, puno je radio, ulazio u prilike, na njemu je bio prekršaj za jedanaesterac. Postigao je toliko željeni gol koji je, na žalost, poništen zbog zaleđa. Moramo ga čekati da mu se otvori - kaže Dalić.

Zadnja četvorka, koju su činili Stanišić, Duje Ćaleta-Car, Gvardiol i Borna Sosa, ima u prosjeku 22 godine.

- Možda ovakav protivnik nije mjerilo, ali svi su igrači u zadnjoj liniji djelovali sigurno, a riječ je o igračima koji će u idućih deset godina biti nositelji hrvatske reprezentacije, na njima je budućnost i treba im dati podršku.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Cyprus v Croatia

Hrvatska je u završnici zabila još dva gola pa ima komotniju situaciju po pitanju gol-razlike od Rusije (tri gola bolju). Obje selekcije imaju po 16 bodova.

- Dobro je da smo zabili golove jer će gol-razlika biti bitna. Govorio sam da će za plasman u Katar trebati 20, 21 bod, a sad se situacija malo zakuhala. Nadam se da ćemo biti dobri kao i dosad, samo trebamo pronaći rješenja u Kovačićevom odsustvu. Raduje me da smo bili puni discipline i da nismo bili nervozni, čak i poslije promašenog jedanaesterca. To samo govori u kojoj su mjeri motiv i energija bili značajni - kaže Dalić.

Osijek nije ugostio reprezentaciju više od dvije godine, "vatreni" znaju da su se Slavonci poželjeli utakmica.

- Samo da ne bude kiše, stadion će u tom slučaju biti pun, a mi ćemo se našim navijačima sigurno odužiti dobrom igrom i zalaganjem. Na pravom smo putu i zato moramo biti još ozbiljniji i odgovorniji ako želimo biti prvi u skupini. Ne smijemo sad stati.

Izbornik je komentirao i tijesnu pobjedu Rusije protiv Slovačke zahvaljujući autogolu Milana Škriniara.

- Dražen Ladić bio je na utakmici između Rusije i Slovačke, Slovaci su bili puno bolji i svejedno izgubili. Nećemo gledati Ruse, nego se okrenuti našoj igri. Najprije razmišljamo o Slovačkoj i osvajanju novih triju bodova, a onda ćemo u studenom, nadam se, izboriti izravan plasman u Katar - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao